SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Doğu Türkistan Yanıyor! Gök Bayrak Kan Ağlıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadîm Türk yurdu Doğu Türkistan günlerdir yine Çin zulmü sonucu kan deryasına dönmüş bulunuyor. Geçtiğimiz Pazar günü Urumçi’deki bir işyerinde Han Çinlileri tarafından darp edilerek öldürülen Uygur Türkleri’ne karşı uygulanan bu kanlı linçi protesto etmek için sokağa inen, bu mübarek toprakların asıl sahipleri Uygur Türkleri’ne karşı, hem ana vatanlarına babalarının mülkü gibi gelip yerleşmiş “sivil işgalci” Han Çinlileri ve hem de, sözde hadiseleri yatıştırmak için bölgeye gelen Çin güvenlik kuvvetleri tarafından dört bir yandan saldırıya geçilmiştir. Bu durum Uygur kardeşlerimizin gözünü korkutmak yerine daha da kavi bir öfke ile karşı koymalarına yol açmış ve hadiseler Urumçi’nin dışındaki Kâşgar ve Hotan gibi diğer büyük şehirlere de yayılmaya başlamıştır. “Sivil işgalci” Han Çinlileri’nin ve resmî işgalci Çin güvenlik kuvvetlerinin yetersiz kalmaları üzerine, bölgeye dışarıdan yüksek sayıda silahlı birlikler gönderilmeye başlanmıştır. Tam anlamıyla bir katliama dönüşme eğilimi gösteren hadiselerde resmî Çin makamları 150-200 civarında ölü sayısı vermektedir, ancak ne var ki, hiçbir inandırıcılığı bulunmayan resmî makamların verdiği bu sayı tarafsız gözlemcilerin verdiği rakamları şiddetle yalanlanmaktadır. Tamamı silahsız olan Uygur Türkleri’ne açılan ateşler ve kalabalık grupların sopalı linç girişimleri sonucunda şehit edilen Uygur sayısının binleri bulduğu, yaralıların ise bunun çok üstünde olduğu anlaşılmaktadır.

Şu âna kadar dünya medyasına ulaşan haberler, paniğe kapılan Çin yöneticilerinin saldırganlıklarını daha da arttırdığını, bir yandan Uygur Türkleri’ne karşı kitlesel kıyıma girişebilecekleri izlenimi veren yığınaklar yaparken, diğer yandan da, bu saldırganlıklara ilaveten, Urumçi başta olmak üzere birçok Türk şehrinden binlerce Uygur Türkünü zorla celbederek evlerinden, yurtlarından koparıp bilinmeyen yerlere nakletmeye başladığını, yâni, sonu nasıl biteceği belli olmayan toplu sürgün ve kıyımların kapıda olduğunu göstermektedir.

Çin hükûmeti, dünya kamuoyu nezdinde kendisine haklılık kazandırmak için, kanlı olayların, sürgünde bulunan, “Uygurların Anası” olarak anılan Uygur lider Rabia Kadir’in kışkırtması sonucu ortaya çıktığını ve asıl maksadının ise “bölücülük” olduğu ileri sürmektedir. Hâlbuki her şeyden evvel, olayların asıl sebebi, Doğu Türkistan’a yerleştirilen Han Çinlilerinin Uygur Türklerini tarihî yurtlarından kovmak için yaptığı zorbalıklar ve saldırganlıklardır.

Aslında Doğu Türkistan, Batı Türkistan diye bir ayrım yoktur; Türkistan bir bütündür. Ne var ki, binlerce yıllık tarihî Türk toprağı, Türklüğün ana rahmi olan Büyük Türkistan’ın bir kısmı Ruslar tarafından işgal edilmiş olup, Batı Türkistan denen ve yaklaşık 4 milyon kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olan bölge burasıdır. Doğuda kalan ve yaklaşık 1 milyon 600 bin kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olan ve bugün Doğu Türkistan denen bölge de işte şu anda bu kanlı olayların yaşandığı bölgedir ve bir de daha küçük olan Güney Türkistan vardır ki orası da şu anda Afgan işgalinde bulunmaktadır. Böylece üçe bölünen Türkistan’ın sadece batısı, SSCB’nin dağılması sonucu Türk Cumhuriyetleri’nin kurulması ile nispeten özgürlüğüne kavuşmuş olup, Güney ve Doğu Türkistan’ın esareti devam etmektedir.

Doğu Türkistan’ın mâkûs talihi 250 yıldır üzerine bir kâbus gibi çökmüş bulunmaktadır. Karahanlılar’ın yıkılmasından sonra Karahıtaylılar ve Moğollar’ın eline geçen bu topraklar 1760 yılında Çin-Mançur istilasına maruz kalmış, sık sık yapılan hürriyet başkaldırıları sonucu 1863 yılında, bütün ülke çapında başlatılan kurtuluş hareketi kısa zamanda gelişerek Yakup Han Bay’ın gayretiyle Çinliler ülkeden çıkartılarak milli bir devlet kurulmuş, ancak, 14 sene devam eden bu yeni devletin, Osmanlı’ya tâbi olması ile yeşeren ümitler kısa bir müddet sonra, Yakup Han Bay’ın vefatını müteakiben, Bölge, tekrar 1876 yılında Çin-Mançur yönetimine geçmiştir.

Doğu Türkistan’ın efsanevî millî kahramanı
Osman Batur
(1899 — 29 Nisan, 1951)
Ondan sonra da hiçbir zaman eksik olmayan hürriyet ve istiklâl mücadelelerinin en büyüğü, 1949’da Mao’nun emri ile tekrar saldırıya geçen Kızıl Çin’e karşı efsanevî lider Osman Batur tarafından verilmiş, ancak, birçok zaferler kazanılmış olmasına rağmen, 1951’de orantısız bir güçle saldıran Çin karşısında mağlup olan, “Asya’nın Napolyonu” olarak anılan Osman Batur’un Urumçi sokaklarında teşhir edilerek dolaştırılması ve sonra da işkence ile öldürülmesi ile, Doğu Türkistan yeniden Çin boyunduruğuna girmiş, adı da değiştirilerek “yeni fethedilen toprak” anlamında “Sinkiang” olarak belirlenmiş, ondan sonra da yer yer girişilen bütün isyanlar, başkaldırılar hürriyet ve istiklâl mücadeleleri, orantısız güç ve – ne yazık ki Türkiye başta olmak üzere – dünya kamuoyunun hiç ilgi göstermemesi sonucu hep kanla bastırılmıştır. Bunlara ilaveten, Doğu Türkistan’ın nüfus yapısını da kökten değiştirip Çinlileştirmek için milyonlarca Çinliyi burada iskân etmeye başlamıştır

Yarım yüzyıldan daha uzun bir süredir, zorbalıkla işgal ettiği Doğu Türkistan’ın Türk-İslâm karakterini yok etmek için elinden gelen her şeyi yapan Çin, bir yandan nüfus yapısını Çinli göçmenlerle bozarak bir “Çin toprağı” haline getirmeye çalışırken, diğer yandan da, yaptığı kışkırtmalarla öz yurtlarında esaret altında yaşayan Türkleri kışkırtarak topraklarından sürmek için bahaneler yaratmaya da çalışmaktadır. İşte bu son kanlı hadiselerin altında yatan asıl sebep budur: Zaten kendi yurtlarında ikinci, hattâ üçüncü sınıf insan muamelesi gören Türkler, bu topraklardan sürülmeleri için tahrik edilmektedirler.

Bu noktada, Türkiye Kamu-Sen olarak, öncelikle Türk kamuoyuna ve Türk hükümetine ve sonra da dünya kamuoyuna çağrıda bulunuyor ve diyoruz ki:

Ey Türk Milleti!
Doğu Türkistan yanıyor!
Ey Türk Milleti!
Gök Bayrak kan ağlıyor!
Ey Türk Milleti!
İşgal altındaki Doğu Türkistan senin de ülken!
Orada katledilen insan senin insanın; sen ne isen o da o da aynı sen!
Sessiz kalma!
Kendi vatanına ve kendi insanına sahip çık!
Çinli’nin malını alma; unutma ki onlara ödediğin her kuruş Doğu Türkistanlı kardeşin için mermi ve satır parası olmaktadır!
Sokağa çık ve haykır; haykır ki bütün dünya duysun!
Ey Türk Hükümeti!
Doğu Türkistan yanıyor!
Gök Bayrak kan ağlıyor!
Ey Türk Hükümeti!
Bil ki, ha Türkiye, ha Doğu Türkistan; her ikisi de bir ve aynıdır!
Doğu Türkistan’a sahip çık!
Üç kuruşluk ya da üç milyar kuruşluk da olsa ticaret gibi ıvır-zıvır şeyler için vatanını satma!
Doğu Türkistan’ın davasını dünyanın gündemine taşı!
Başkasından bekleme!
Unutma! Doğu Türkistan’ın ve Doğu Türkistanlıların gözü Türkiye’de!
Onları satma!
Filistin için kavgayı göze aldığın gibi, Doğu Türkistan için de kavgayı göze al!
Ey İslâm dünyası!
İslâm dünyasının tek müşterek davası Filistin değildir!
Doğu Türkistan da İslâm toprağı, hem de en halisinden ve Doğu Türkistanlılar da Müslüman; hem de en halisinden!
Doğu Türkistan’ın davasına sahip çık!
Ey Dünya insanları!
Kürrei Arz’ın bu bölgesinde, tarihe ışık götürmüş, medeniyet götürmüş, kadim bir millet, öz toprağında köle yapılıyor, sürülüyor, katlediliyor!
Bu dava insanlık davasıdır!
Sahip çıkınız!

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı
Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

İlgili Haberler

Dünyadan
28 Mart 2024
Fransa’da PKK yandaşları havalimanında terör estirdi

Fransa’da bir grup terör örgütü PKK yandaşı, sınır dışı edilmek istenen terör destekçisi bir kişinin gönderilmesini engellemek amacıyla havalimanında görevlilere saldırdı. Olaylarda 3 kişi yaralandı. Son dakika haberine göre Fransa’da hakkında sınır dışı edilme kararı olan PKK’lı Finans Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesi gerçekleşeceği sırada bu iadeye karşı çıkan terör örgütü yandaşları Charles de Gaulle Havalimanı’na geldi. […]

Dünyadan
26 Mart 2024
Dani Alves 14 ay sonra kefaletle serbest bırakıldı

Cinsel saldırı suçundan hüküm giyen eski futbolcu 1 milyon euro ödeyerek cezaevinden çıktı. Spot: İspanya’da bir kadına cinsel saldırı suçlamasıyla 4,5 yıl hapse mahkum edilen Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves, 14 ayın ardından 1 milyon Euro kefaletle serbest kaldı. Barcelona Mahkemesi’nin 20 Mart’taki kararı üzerine, cinsel saldırı suçlamasıyla 4,5 yıl hapse mahkum edilen eski futbolcu […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]