SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzla’ya yeni bir devlet hastanesi geliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesi’nin Halk Meclisi Toplantıları devam ediyor. Her mahallede ayrı olarak yapılan toplantıların 5.’si İçmeler Mahallesinde yapıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzlalılara yeni bir devlet hastanesi müjdesi verdi.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya; Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başkan yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural, Av. Mehmet Çalikel, Funda Oktay ve birim müdürleri katıldı.

 Yerel Seçimlerden bu güne kadar yapılan hizmetleri slayt eşliğinde mahalle halkına anlatan Başkan Yazıcı, daha sonra mahalle sakinlerinin sorularını cevapladı. Yazıcı, 2010 yılında gerçekleştirilecek icraatların başında, Tuzla’nın genel planlarının yapılması ve İçmeler Köprülü Kavşağı’nın çözüme kavuşturulması geldiğini söyledi.

 2-b Arazilerinin çözümü için kanun gerek

        Mahalle sakinlerinin ‘2-B’ olarak adlandırılan orman arazileriyle ilgili soru ve şikayetlerini cevaplayan Başkan Şadi Yazıcı “ Evet İçmeler Mahallesi’nin en büyük sorunlarından birinin 2B arazileri olduğunu biliyorum. Ancak bu sorunu, belediye olarak tek başımıza çözmemiz söz konusu değil. Bu konu şu anda bakanlıkta beklemektedir. Sorunun çözülmesi için yeni kanunun çıkması gerekiyor. Ancak Milli Emlak ile olan tapu sorunlarını kısmen çözmüş bulunmaktayız” diye konuştu.

         Depremde hasar gören ve tadilata ihtiyacı olan okulların yerine yeni okul binalarının yapılacağını da belirten Başkan Yazıcı, Okul arazilerinin Milli Emlak’tan devralınacağını ifade etti.

Park sorununa çözüm bulacağız

         Mahallenin en işlek caddelerinden biri olan Ankara Caddesi’ne park edilen araçların trafiği olumsuz etkilediğini vurgulayan Yazıcı, gerek trafik polisleri gerekse belediye zabıtasının ceza keserek bu sorunu çözeceklerini söyledi. İnsanları cezalandırarak sorun çözme taraftarı olmadığını da vurgulayan Dr.Yazıcı “Ancak bizim insanlarımız indiği yerde aracını park etmek istiyor. Otopark olsa bile sırf araç kendine yakın olsun diye bunu yapıyor.” Dedi. Hastane Sokağında park eden araçların da büyük sıkıntı oluşturduğunu belirten Başkan Yazıcı, bu sokağı tek yön yaparak sorunu çözeceklerini söyledi.

Tuzlaya yeni bir devlet hastanesi şart

         Şu anki Tuzla Devlet Hastanesi’nin yetersiz olduğundan şikayet eden vatandaşlar, Başkan Yazıcı’dan önemli bir müjde aldı. Bu şikayetin Tuzla’nın genelinde olduğunun altını çizen Yazıcı, şu anda orman arazisi olarak görülen Tuzla Belediyesi arkasındaki arazinin planlarda sağlık alanı olarak ayrıldığını belirtti.

         Orman Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesiyle yapılan yazışmalarda buraya hastane yapımının uygun görüldüğünü vurgulayan Yazıcı “Proje şu anda Büyükşehir Belediyesi’nde. Komisyonda görüşüldükten sonra inşallah Tuzla daha büyük bir devlet hastanesine kavuşmuş olacak.” Dedi.

 

 

İlgili Haberler

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]