SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzla Belediyesi’nden Dumansız Hava Önlemi

Yayınlanma:
ABONE OL

4207 sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine İlişkin Yasa’da yapılan değişiklikle getirilen ve kamuoyunda ‘SİGARA YASAĞI’ diye bilinen ‘TÜTÜN YASAĞI’ uygulaması, 19 TEMMUZ 2009 tarihinde başlıyor. Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, söz konusu yasağa uyulmasını sağlamak için denetime yönelik tüm hazırlıklarını tamamladı. 19 Temmuz 2009 gününden itibaren, kapalı alanlarda sigara içilemeyecek. Yasağa uymayan kişi, kurum ve kuruluşlara para cezası verilecek.

Toplum sağlığını korumak amacıyla, Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine TBMM’de kabul edilen, 4207 sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine İlişkin Yasa’da yapılan değişiklikle, kapalı alanlarda sigara içilmesi yasaklanmıştı. Söz konusu değişiklikle, kamu hizmet binalarının kapalı alanları, koridorları dahil her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel ve spor amaçlı özel hukuk kişilerine ait binalarda tütün yasağı getirilmişti.

Yasağın Kapsamı Genişletildi

Aynı değişiklikle, taksi hizmeti verenler dahil kara, demir, deniz ve havayolu toplu taşıma araçları, okul öncesi eğitim kurumları, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil ilk ve orta öğrenim kurumları, kültür ve sosyal hizmet binaları için getirilen tütün yasağı, geçen yıl 19 Mayıs tarihinde yürürlüğe konulmuştu. Aynı değişiklikle lokanta, kahvehane, kafeterya ve birahane gibi yerlerdeki tütün yasağının ise geçiş sürecinin ardından, 19 Temmuz 2009 tarihinde başlaması öngörülmüştü.

Kişi Ve İşletmelere Ceza Var

Her ilçede sağlık, emniyet, milli eğitim ve belediye temsilcilerinden oluşan toplam 300 kişilik denetim ekibi tüm kamu kurumları, özel hukuk kişilerine ait işletmeler, toplu taşıma araçları (taksi, minibüs, otobüs, vapur), tütün ürünleri satılan işletmelerde denetim yapacak.
19 Temmuz gününden itibaren yasanın kapsamına giren yerlerde tütün ve tütün mamulleri kullananlara Kabahatler Kanunu’nun 39. maddesi gereği en yakın kolluk birimi yetkililerince 69 TL para cezası kesilecek.
Yasakların uygulanması ve tedbirlerin alınması ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sorumluları da işletme izni veren kurum tarafından yazılı olarak uyarılacak. Uyarıya rağmen verilen sürede yükümlülüklerini yerine getirmeyenler, belediye sınırları içinde belediye encümeni, belediye sınırları dışında mahalli mülki amir tarafından 560 TL’den 5 bin 600 TL’ye kadar değişen idari para cezaları ile cezalandırılacak. Ayrıca, “SİGARA İÇMEK YASAKTIR” yazısını asmayanlar ise bin TL ceza ödeyecek.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]