‘Hüznün başkenti Kudüs’ sergisine hüzünlü açılış

Yayın: 14:30 - 15.05.2018
Güncelleme: 14:30 - 15.05.2018

Kudüs’e girmesi İsrail tarafından yasaklı bulunan Filistinli sanatçı Read Yousef Qatanami’nin Kudüs Hüznün Başkenti” adlı resim sergisi Pendik’te açıldı. İsrail’in Filistinlilere saldırdığı saatlere denk gelen açılışta  öfkeyle karışık duygusal anlar yaşandı.

Pendik Belediyesinin ev sahipliğinde  Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açılan sergide resimleriyle Filistin’i ve bölgede yaşanan dramı anlatan sanatçı Read Yousef Qatanami “Allah’ın izniyle yakın zamanda Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak kutlayacağız” dedi. Kudüs’e girmesi İsrail tarafından yasaklanan sanatçı her ay bir iki defa Kudüs’ü rüyasında gördüğünü ifade ederek “Kudüs’te yaşamadım ama Kudüs içimde yaşıyor” şeklinde konuştu.

Sergiyi vatandaşlarla birlikte gezen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ise “Kudüs meselesi ümmetin meselesidir. Türkiye Filistin meselesine sahip çıkan ender ülkelerden biri. Kudüs meselesini sadece Filistinlilere bırakmayacağız. Yeniden birlikte ayağa kalkacağız” şeklinde konuştu. Sergi 20 Haziran’a kadar görülebilecek.

Ahmet Turgut “Kimse Hz Ömer’i ya da Selahaddin’i beklemesin”  

 

Serginin ardından Yazar Ahmet Turgut’un da katıldığı bir konferans düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde sık sık Kudüs konulu program düzenleyen Ahmet Turgut, gündemde olsun olmasın Kudüs’ü ele almaya devam edeceklerini söyledi. İşgalci İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamını da değerlendiren yazar “Kimse Hz Ömer’i ya da Selahaddin’in beklemesin. Kim bu zatları beklerse çok bekler. Beklemek yerine onlar gibi olma zamanıdır” dedi.

Exit mobile version