Kartallı Armina Erkan Türkiye’ye çifte gurur yaşattı

Yayın: 08:12 - 16.05.2018
Güncelleme: 08:12 - 16.05.2018
MİNİK KARATECİ ARMİNA ERKAN BALKAN ŞAMPİYONU VE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Katıldığı birçok Uluslararası ve Türkiye içi turnuvada elde ettiği derecelerle dikkat çeken 11 yaşındaki milli sporcu Armina Erkan, Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonası’nda Kumite ve Kata dallarında altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından Milli Takıma davet edilen Armina Erkan, bir kez daha hem Türkiye’nin hem de Kartal’ın gururu oldu. 27-29 Nisan 2018 tarihinde Sırbistan’ın Belgrad şehrinde düzenlenen 23. Balkan Karate Şampiyonası’nda milli sporcu olarak ülkemizi temsil eden Armina Erkan, şampiyonanın ilk günü Kumite dalında Balkan 3.sü oldu ve bronz madalya aldı. Şampiyonanın ikinci gününde ise Kata dalında Balkan Şampiyonu olan milli gururumuz Armina Erkan, altın madalya kazandı. Armina Erkan, ay yıldızlı bayrağımızı Sırbistan’ın Belgrad şehrinde dalgalandırarak İstiklal Marşımızı okuttu.

Babası Ercan Erkan’ın Milli Takım Antrenörü olarak maçlarını yönettiği Armina Erkan, geçen sene olduğu gibi bu yıl da, Türkiye’de ve Sırbistan’da her iki ayrı dalda madalya alan tek sporcu oldu. Armina Erkan, sevincini paylaşırken, kazandığı madalyaları Türk milletine ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz amcasına hediye ettiğini söyledi. Armina Erkan, “Amacım, ileride Olimpiyatlarda yarışmak ve Kartal adına madalya kazanmak” dedi.

Exit mobile version