EĞİTİM BİR SEN İLE

Yayın: 11:55 - 16.05.2018
Güncelleme: 11:55 - 16.05.2018

Sendika kelimesinin sözlük anlamı: Çalışanları bir çatı altında toplayarak, hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmektir. Eğitim sendikalarının işi de: Eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak, kazanımlarına yenisini eklemek ve birkaç adım daha ileriye götürmektir.

Eğitim Bir Sen: Bir eğitim çalışanları sendikası, sendikanın üyeleri de; öğretmen, memur ve yardımcı personeldir.

Bu gün, Eğitim Bir Sen mensupları ile kısa bir Kartal turu attım. Kartal İlçe Başkanı Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi Müdürü Muammer Okumuş rehberliğinde yaptığım turda; Fatma Aliye Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Tuncay Oruç ve Özel Eğitim Meslek Eğitim İş Okulu Müdürü Mahmut Balta yer aldı.

Beni evimin önünden kendi araçları ile alan Eğitim Bir Sen’lilerle Kartal İhsan Zakir Ortaokulu, Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu, Çakabey İmam Hatip Ortaokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu’na gittik.

Kurfalı’da bulunan İhsan Zakir, Yüksek duvarlarla çevrili iki binadan oluşuyor, iki bina arasındaki bahçede; oyun alanları, duvar boyunca uzanan tribünler var. Bizi kapıda karşılayan Okul Müdürü Attila Necdet Bey’in daveti ile bir çay içip, spor salonundaki görsel sanatlar sergisine gittik.

Resim öğretmenleri Esin Akgün, İklime Bostanoğlu ve Berna Sapaz’ın rehberliğinde açılan sergide yüzlerce eser var. Spor salonun cephe çevre çevreleyen eserler o kadar çok ki; eserler tüm duvarları doldurup, duvardan salonun ortasındaki panolara atlamış. Her bir panoda iki görevli öğrenci var.

Yağlı boya, guaş ve kara kalem çalışmalarının ağırlıkta olduğu sergide onlarca değişik teknik ve eser var. Her biri bir birinden güzel, el emeği, göz nuru eserlere bakıp, öğrencileri tebrik ettikten sonra, bir iki poz hatıra fotoğrafı çekip, okuldan ayrılıyoruz.

İkinci durağımız Kartal Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu. Hürriyet’te TÜBİTAK 4006 Teknoloji Fuarı kapsamında Okul Müdürü Mustafa Yeşildal ve Proje Koordinatörü Recep Işıldak, rehberliğinde Proje Danışman Öğretmenleri Koray Ekmekçioğlu, Demet Karaçam, Kübra Kul, Nurcan Aldanmaz ve İsmail Evcim nezaretinde 48 öğrencinin hazırladığı; evlerde çeşitli kolaylıklar sağlayan 26 eser sergilenmiş. Sergiyi hep birlikte gezip, öğretmen ve öğrencilerden bilgi alıyoruz.

Çakabey TUBİTAK 4006 fuarı, okul bahçesinde kurulan çadırlarda açılmış. Altı çadırın altında 20 proje var. Okul Müdürü Ayhan Kara ve Fen ve Teknoloji Öğretmeni Derya Ağaoğlu rehberliğinde açılan fuarda; Fen bilimleri, Sosyal Bilimler, Matematik Din Kültürü ve Türkçe öğretmenleri görev almış. Ev ve sanayi ye hitap eden projeler içinde solucan gübresi hemen her ziyaretçinin ilgisini çekmiş.

Son durağımız Yavuz Selim Ortaokulu’ndaki Türkkızılayı kan bağış çadırı. İki çadır ve bir ambulanstan oluşan bağış çadırının amacı: Öğrencilere konu hakkında bilgi vermek, ramazan ve yaz aylarında azalan kan bağışı açığın kapatmak. Çadırda: Müracaat, doktor kontrolü, kan alma ünitesi ve ikram bölümleri var.

Okul müdürü Fatih Baoloğlu’nun çay ikramı ile noktaladığımız okulların yıl sonu etkinlik gezimizi öğle yemeği ile taçlandırıp, bir birimize veda ediyoruz.

Dört okulda gördüğüm kadarı ile: Okullar iyi, müdür, öğretmen ve öğrenciler bir şeyler yapmak için şevk ve heyecanla çalışıyor.

Bana kısa bir Kartal turu arttıran Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Muammer Bey’e teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Sahadasınız, eğitim ortamını iyileştirmek, eğitim kalitesini arttırmak, eğitim çalışanı ve emeklisinin maaş ve sosyal haklarını biraz daha yukarı çekmek için çalışıp, çabalıyorsunuz, teşekkür ediyorum ancak hepimiz biliyoruz ki: Öğretmenler için ne yapsak az.

Tüm öğretmenler ve emeklileri; çalışma şart ve ortamınız daha iyi, maaş ve ücretiniz daha çok, sosyal ve kültürel haklarınız daha iyi olsun.

Ne diyor Hz Ali: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum”

Mustafa Telli
Exit mobile version