SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sancaktepe’de sigarayla mücadele çalışması hızla devam ediyor…

Yayınlanma:
ABONE OL

Tütün ve tütün ürünlerinin zararlarından halkı korumaya yönelik 2008’de çıkan kanunla birlikte kapalı alanlarda sigara yasağının uygulanmasında Türkiye genelinde büyük başarıya ulaşıldığı görülüyor.

            Değişik kampanyalarla bu yasağı uygulama ve sigara içme alışkanlığı olanlara sigarayı bıraktırma ile ilgili resmi ve gönüllü kuruluşlar tarafından çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürüliyor.

Sancaktepe Belediyesi ve Kaymakamlığının ortaklaşa yürüttükleri sigaranın oluşturduğu sağlık problemleri ve ekonomik kayıpları konusunda bir dizi çalışmalar temmuz 2009’dan bu yana uygulanmaya başladı. Bu kapsamda “elveda sigara merhaba hayat” konulu toplantıda Sancaktepe’deki kamu kurumlarının yöneticileri ve çalışanlarına; okullarımızın müdür ve öğretmenlerine; iş yerlerinin sahip ve yöneticilerine çalışmalarla ilgili bilgilendirmeler yapıldı.  

Sigarayla mücadele kapsamında Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepe Kaymakamlığı ve Kocaeli Üniversitesi’nin imzaladığı ortak protokolle denetim ekibi oluşturuldu.

Sancaktepe Belediyesinin broşür ve afiş çalışmalarıyla başlatılan kampanya Sancaktepe’de çok olumlu gelişmeleri beraberinde getirdi.

Yapılan çalışmaları yakından takip eden Kocaeli Üniversitesi, sigarayı bıraktırma konusundaki en fazla duyarlığı ve etkin çalışmayı gerçekleştirdiği için rektörlük adına Belediye Başkanımız İsmail Erdem ve Kaymakamımız Necmettin Kalkan’a teşekkür ve plaket sunumu gerçekleştirdi.

Ulusal ve yerel basının ilgisini çeken plaket sunum toplantısına Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kaymakamı Necmettin Kalkan, Kocaeli Ün. Göğüs Hastalıkları ABD Başkanı Prof. Dr. Füsun Yıldız, Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı ve  belediye başkan yardımcıları katıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Sancaktepe Kaymakamı Necmettin Kalkan yaptığı konuşmada, kaymakamlık, belediye ve emniyetten oluşan denetim ekibiyle gerçekleştirilen denetimlerin çok etkili olduğunu ve bu konuda önemli mesafeler alındığını söyledi. Kalkan ”bu konuda Belediyemize ve Kocaeli üniversitesine verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu bir yasaktan öte halkın sağlığı için önemli bir konu, yapılan tüm çalışmaların yasağı uygulamadan çok temel çözüm olan sigarayı bıraktırma olmalıdır.“ dedi.

 

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de yaptığı konuşmada “belediye olarak bu konuda broşür, afiş ve konferans çalışmaları ile halkımızı sigaranın zararları konusunda bilgilendirmeye yönelik yoğun bir şekilde faaliyetlerimiz devam ediyor. Denetim ekibinin kapalı mekânlarda yasağın uygulanması ile ilgili çalışmaları aralıksız devam etmekte. Sigara tiryakilerine bu yasağı uygulamak pek hoş gelmiyor ama halkın sağlığının korunması adına olumsuz tepkilerin riskini alarak denetimleri sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Belediye olarak sigarayı bırakmak isteyenlere oluşturulan merkezle doktorlar nezaretinde sigarayı bıraktırma çalışmalarına destek olunacağını belirtti.

İlçe Sağlık Grup Başkanı İsmet Entürk yaptığı bilgilendirme konuşmasında, temmuz ayından itibaren yapılan çalışmaları özetledikten sonra yapılan denetimlerle ilgili rakamsal bilgiler verdi. Entürk, 3.223 denetimin gerçekleştirildiği çalışmaların; kahvehane, lokanta, lokal-dernek, içkili eğlence merkezleri, internet kafe, kamu binaları, ve değişik kapalı mekanlarda gerçekleştirildiğini, toplam 36 cezanın kesildiğini belirtti.

Toplantıya katılan Prof Dr. Fusun Yıldız, “belediye başkanı ve kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bence İstanbul’da bu konuda en güzel çalışmayı Sancaktepe ilçesi yürütmektedir. Umarım diğer ilçelere çok güzel örnek olur” dedi. Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı,“yeni ilçe olmanın avantajlarını çok iyi kullanıyorsunuz sizleri tebrik ediyor, çalışanlara teşekkür diyorum. Sancaktepe ilçesi İstanbul’un en güzel çalışmalarını sürdürüyor. Tüm İstanbul’a burda oluşan rüzgârın etkili olmasını diliyorum” dedi

 

Toplantı sonrası Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kaymakam Necmettin Kalkan ve diğer görevlilere plaket ve sertifikaları verildi.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]