Seçim beyannamelerinde Amatör spor kulüpleri de yer almalı!

Yayın: 16:10 - 16.05.2018
Güncelleme: 16:10 - 16.05.2018

Cevizli Anadoluspor Kulübü Başkanı Dursun Cıvak, yaklaşan seçimler öncesi partilerin seçim beyannamelerinde amatör spor kulüplerine sahip çıkma noktasında programlara yer vermesi gerektiğini söyledi.

Cevizli Anadoluspor Kulübü Başkanı Dursun Cıvak, yaklaşan seçimler öncesi partilerin seçim beyannamelerinde amatör spor kulüplerine sahip çıkma noktasında programlara yer vermesi ve sponsorların teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Cıvak yaptığı açıklamada “Ülkemizde 2017 kayıtlarına göre 8.032.817 lisanslı sporcu, 239.535 antrenör, 73.120 hakem var. Tesis, gelir kaynağı destekleri olmalı. Bunlar seçim beyannamesinde yer almalı. Devlet teşvik etmeli, çocuklar sokaktan kurtarılmalı, Türkiye’de yaş ortalaması 29.6. Ülkemizde spor yapanların sayısı diğer gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında en alt sırada. Türkiye’de lisansız sporcu sayısı üç milyon civarında. Devletin bu işi ciddi olarak ele alması gerekiyor. Çocukları spor salonlarına spor kulüplerine yönlendirmek gerekir. Alt yapı çalışmaları köylere, mahallelere inmeli. Sporculuk bir meslek olarak tanınmalı. Şirketler, kamu ve kuruluşları başta olmak üzere ülkede spor teşvik edilmeli” dedi.

Araştırmalara göre ülkemizde 10 çocuktan sadece 2’sinin spor yaptığını belirten Cıvak “Çocukların, fiziksel ve sosyolojik gelişiminin en önemli yolu beden eğitimi ve spor yapmasından kaynaklanır.
Dünyanın gelişmiş ülkelerinde çocuklar 4 yaşında beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde eğitim alıyor. Devletimiz, amatör spor kulüplerine sahip çıkılması doğrultusunda harekete geçmeli” diye konuştu.

Exit mobile version