Sancaktepe’de Sigaraya karşı topyekün ve bilimsel bir mücadele başlatıldı.

Yayın: 13:56 - 11.02.2010
Güncelleme: 13:56 - 11.02.2010

4207 sayılı yasanın yürürlüğü girmesinden sonra Sancaktepe’de oluşturulan Tütün Komisyonunun denetim çalışmaları devam ederken, vatandaşlardan “Bırakmak istiyorum ama maalesef bırakamıyorum” diyen bağımlı grubuna Tıbbi yardım için bir dizi çalışma başlatıldı.

Sancaktepe Kaymakamlığı, Sancaktepe Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi arasındaki protokolle başlatılan “Haydi Sancaktepeli Sen de Bırakabilirsin” adlı kampanya kapsamında, Kültür Merkezlerinde Sigara ile ilgili eğitici seminer ve konferanslar düzenlenecek, açık alanlarda Stand çalışmaları yapılacak. Stand çalışmalarında Sigara içenlerin bağımlılık testleri ve karbonmonoksit ölçümleri. Sigarayı bırakmak isteyenlerin tıbbi destek almaları için Samandıra daki Ek Hizmet Binasında  Sigara Bırakma Merkezi açılacak. Randevulu hizmet verecek olan sigara bırakma merkezinde Bağımlılık testleri,biyokimyasal tetkikler ve karbonmonoksit ölçümleri yapılarak ne yapılabileceği, hangi ilaçların kullanılabileceği doktor tarafından sigara bağımlısına aktarılacak.

Akademik desteği, Kocaeli Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Füsun Yıldız tarafından sağlanan çalışma hakkındaki her türlü bilgiyi  Sancaktepe Belediyesi  internet sitesinden ve (0216) 311 11 11 numaralı Çağrı merkezinden edinebilirsiniz.

Exit mobile version