ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ve ERZURUM

Yayın: 11:17 - 21.05.2018
Güncelleme: 11:17 - 21.05.2018

Atatürk Üniversitesi belki de dünyanın hiçbir yerinde olamayacak bir şekilde kurulduğu şehrin kaderini değiştirmiş ve adı sahipsiz şehre çıkmış Erzurum’un bütün ilgisizliğe, yatırımsızlığa, ekonomik ve sosyal yetersizliğe rağmen ayakta durmasına vesile olmuştur.

Sürekli göç verdiği için nüfusu her geçen yıl azalan Erzurum’un öğrenci ve çalışan sayısı her yıl artan bir üniversiteye sahip olması ilimiz ve bölgemiz adına çok büyük bir şanstır.

Örgün öğretim olarak kurulduğu ilin nüfusunun %25’ini geçen sayıda öğrencisi olan, açık öğretim devreye sokulunca nerdeyse Erzurum’un nüfusu kadar öğrenciye sahip Atatürk Üniversitesinin Erzurum’a olan ekonomik, sosyal ve kültürel katkıları tartışılamaz. Bütün bunları Atatürk Üniversitesi’nin olmadığı bir Erzurum hayal ederek daha doğrusu böyle bir kâbusu düşünerek daha iyi anlayabiliriz.

Ülkemizde, bölgemizde kurulmuş olan bir üniversite bulunduğu şehirden, toplumdan, bölgeden kopuk ve o toplumla iletişim içine girmeden var olamaz. Etkiler ve etkilenir.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın; “toplumla bütünleşmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz” diyerek sivil toplum örgütleriyle, basınla, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerin geliştirilmesine bu kadar önem vermesinin ve bu konudaki gayretlerinin altında yatan da budur. Burada amaç Atatürk Üniversitesinin Erzurum’a olan ekonomik, sosyal ve kültürel katkılarını artırmaya çalışmaktır.

Şimdilerde Atatürk Üniversitesi kendisinin, ülkemizin, şehrimizin geleceği ve topluma daha çok katkı yapabilmek için yeni nesil üniversite olma hedefi yolunda top yekûn bir çalışma içerisindedir ve Erzurum’un da esnafından memuruna, kadınından erkeğine bu hedefe uygun pozisyon alması, bu hedefe destek vermesi gerekir.

Burada ilk şart rektöründen, öğrencisine, işçisinden, memuruna Atatürk Üniversitesine gereken önemin, saygının ve değerin verilmesidir. Çünkü başta üniversite yönetimi olmak üzere hepimiz şehrimizi çok seviyor, önemsiyor ve yaşadığımız şehrin daha müreffeh, daha yaşanır, daha huzurlu ve her yönden daha zengin olması için gayret ediyoruz.

Ahmet Berhan Yılmaz
Exit mobile version