SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Deniz Baykal ,Yakacık Yenimahalle tapularını dağıtacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, düzenlediği toplantı ile Yakacık Yenimahallede’ki vatandaşların tapularının Deniz Baykal tarafından dağıtılacağının müjdesini verdi. Öz “Biz belediyeye ait olan tapuları sizlere verme gayreti içindeyiz. Kartal Belediyesi olarak kendimizi bu konuda borçlu hissediyoruz. Halkın olanı, halka veriyoruz”

 

Kartal Belediyesi Yakacık Yenimahalle’de bulunan parsellerin tapularının önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından dağıtılacağının müjdesini verdi. Törende Mülkiyeti Kartal Belediyesine ait 194, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait 28, Maliye’ye ait 10 ve müstakil şahıstan 22 tane olmak üzere toplam 254 tapunun dağıtımının yapılması planlanıyor.

“Kartal Belediyesi veriyorsa birileri de verecek”

Geçtiğimiz günlerde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından Yakacık Yenimahalle halkına yönelik toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda mahalle halkına dağıtılacak tapularla ile ilgili bilgiler veren Öz, bu uygulamanın Kartal’ın diğer mahallerinde de gerçekleştirileceğini,Yenimahalle’nin pilot bölge olduğunu belirtti. Öz “Bu ne demek biliyor musunuz? ‘Kartal Belediyesi veriyor da, birileri niye vermiyor’ sorusunu onlara sordurmak için. Biz elimizdekileri veriyoruz, o zaman Büyükşehir de verecek, Maliye de verecek. Bunun yolunu açalım diye bunu yapıyoruz” dedi.

Kartal Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucu belediyeye ait arsalarda toplam 194 adet tapunun sahiplerine dağıtılacağını belirten Öz, Maliyeye ait 10 parsel sahibinin de tapu alabilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Öz, mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait arsalar ile ilgili olarak yasalar gereği Kartal Belediyesi’nin tapu verme yetkisi olmadığı için bu parsellerin tapularını dağıtamayacaklarını da sözlerine ekledi.

“73. Maddeye Dikkat”

Mülkiyeti Kartal Belediyesine ait ama sosyal mağdur edilmiş parsellerin tapularını da sahiplerine vereceklerini ifade eden Kartal Belediye Başkanı Öz, mahalleliye yaptığı konuşmada “Halkın yanında olacağız dedik. Biz belediyeye ait olan tapuları sizlere verme gayreti içindeyiz. Bunu verirken de önünüze çıkacak engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Bu engel Kentsel dönüşüm ve Belediye Kanununun 73 maddesinde yapılmak istenen değişiklik. Acele ediyoruz çünkü, o yasa çıkmadan biz sizlere tapularınızı vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Bir an önce hakkınızı alın”

Kentsel Dönüşüm ve 73. Madde hakkında da açıklamalar yapan Öz, Kentsel Dönüşüm kararlarını Büyükşehir Belediyelerinin aldığını ve rayiç bedeller belirlediğini belirterek, insanların itiraz edemeyeceklerini belirtti. Başkan, yapılması planlanan değişiklikle her türlü yasal hakların vatandaşların ellerinden alındığını ifade etti. Konu ile ilgili olarak vatandaşları hak sahibi yapmak için hazırlıklar yaptıklarını belirten Öz “sizleri hak sahibi yapalım, tapu tahsis belgelisiniz, bir an önce hakkınızı alın. Mülk bizim size iade edelim. Belediyenin asli görevi oradaki malın üstüne oturmak değil, halkının daha iyi daha rahat daha müreffeh yapıyı kazanabilecek ve nasıl olacağını gösterebilmek” dedi.

“Ben veriyorum kime ne”

Halkçı olduklarını ve Kartal Belediyesi mülkiyetinde olan parsellerde sosyal mağdur olarak yaşayan vatandaşlar için de çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz “Yıllardır orada oturan kişileri ne yapacağız. Mal benim, yani mal Kartal Belediyesinin, yani Kartal Halkının, ben veriyorum kime ne ! Bunun prosedürünü işleteceğiz. Sizlerden bir tek şartım var; imar planına uygun yapılanmanızı yapın, imara uygun evler ve yollar yapın. Biz bu konuda da sizlere yardımcı olacağız” diye konuştu.

“Halkın içinde olmadığı hiçbir şeye evet demeyeceğiz”

Mahallede evlerin birçoğunun oturulamaz halde olduğunu belirten Kartal Belediye Başkanı Öz, bu bölgenin ‘Deprem Dönüşüm Projesi’ kapsamına alınması gerektiğini de ifade etti. Öz “Halkı mağdur etmeden ve halkın yaşam şartlarını iyileştirmek amaçlı yapılacak projelerde, ne olursa olsun halktan yana olacağız. Halkın içinde olmadığı hiçbir şeye evet demeyeceğiz” diyerek Deprem Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak çalışmaları da şöyle aktardı :

“Deprem Dönüşüm Projesi kapsamında, sağlıksız binaların yıkılmasına, hafriyatların kaldırılmasına belediye olarak yardımcı oluruz. Mevcut yürürlükteki yasaya göre yapı ruhsat harçlarınızdan dörtte bir oranında harç alır, bütçenize katkı sunarız. Ayrıca herkese 2 yıl süreyle 500 TL kira yardımı yapalım diyorum. Sizler de bir miktar kredi alırsanız ödeyerek en azından oturulabilir nitelikte bir ev sahibi olursunuz” dedi.

Mahallelilere birlik olmaları gerektiğini de söyleyen Öz, birlik ve beraberlik içinde oldukları zaman daha kazançlı olacaklarını belirtti. Öz, birlik olacakları zaman daha fazla alan ve inşaat sahibi olabileceklerini de sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]