Kardeş okul projesinde Kartal’dan Şemdinli’ye kardeşlik köprüsü

Yayın: 15:21 - 06.06.2018
Güncelleme: 15:21 - 06.06.2018

Özel Kartal Dil Koleji Anadolu Lisesi tarafundan yapılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şemdinli Derecik İMKB Çok Pşrogramlı Anadolu Lisesi “Kardeş Okul” seçildi.

Okul idaresiyle yapılan karşılıklı görüşmeler sonucunda öğrencilerin ihtiyaçları belirlenmiş ve Kartal Dil Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve velilerinin de katkılarıyla kendilerine muhtelif kitap, kirtasiye, kıyafet ve teknolojik malzemeler gönderilmiştir.

Ayrıca “Kardeş Okul”nun belirlemiş olduğu, derslerindeki başarıları ve örnek davranışlarıyla ön plana çıkan bir grup öğrenci okul tarafından İstanbul’a getirildi ve şehrin tarihi, kültürel ve gezilecek yerlerine götürüldü. Bu program kapsamında Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Sultan Ahmet Cami, Yerebatan Satnıcı ve Ayasofya gibi tarihi yerler ile birlikte, Çamlıca Tepesi ve Boğaziçi gibi yerlere gezi düzenlenerek denizi görmemiş bu öğrencilerin hayalleri gerçekleştirildi.


Özel Kartal Dil Koleji Anadolu Lisesi “Kardeş Okul” kapsamında gelecek yıllar içerisinde de bir öğrenciye eğitim bursu vererek, bu öğrencinin okulda eğitim görmesi planlanmaktadır.
Bu projenin geleneksel olarak uygulanması planlanmaktadır.

Exit mobile version