SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Yıldız, borçsuz bir belediye devrettik

Yayınlanma:
ABONE OL

Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, Kartal Belediye başkanı Opr. Dr. Altınok Öz, yönetiminin çalışmalarını değerlendirdi ve “Biz belediyeyi borçsuz devrettik” iddiasında bulundu.

Yıldız, “ Göreve geldiği günden günümüze kadar hizmet üretemeyen CHP’li Kartal Belediye Yönetimi, beceriksizliğini çeşitli bahanelerle ve karalama kampanyaları ile örtmeye çalışarak vaziyeti kurtarma çabası içerisine girmiş bulunmaktadır.

Belediye Kanununun 73 maddesi ile ilgili herhangi değişiklik yok

Yakın zamanda Kartal Belediye Başkanı tarafından yapılan bir basın açıklamasında, Belediye kanunun 73. maddesinde değişikliğe gidilerek ilçe belediyelerinin yetkilerinin kısıtlandığına dair açıklamalarda bulunmuştur. Bu konuyla ilgili her hangi bir değişiklik söz konusu değildir, amaç halka korku salmaktır. Önümüzdeki günlerde, Bayındırlık ve imar komisyonunda görevli bir milletvekilimiz Kartal’a gelerek bu konuda basına bilgi verecektir. 

Amatör spor kulüplerine destek vermek yerine, Belediyesporu kurtarmak için destek gecesi yapıldı.

Kartallıların vergilerinden elde edilen gelir hoyratça harcanmıştır. Kartalspor futbol takımı Kartalı Bankasya 1.ligde başarı ile temsil ederken yeni bir futbol kulübü satın alınmıştır, oysaki ilçemizde amatör spor kulüpleri vardır, bu kulüplerimizi her açıdan desteklemek gerekirken Yıldırım Bosna spor kulübü borçları ile birlikte satın alınarak belediye bünyesine katılmıştır. Bütün enerjisini bu kulübe vererek Kartal’da Amatör kulüpler kendi hallerine bırakılmıştır. Bu spor kulübünün belediye yönetimine de problem olduğu gelir amaçlı yemek düzenlendiğinden bellidir.

Belediye SIFIR BORÇLA TESLİM edildi

Kartal Belediyesi AK Parti döneminde emsali görülmemiş yatırımlara, Sosyal Belediyecilik anlayışı gereği verilen öğrenci burslarına ve yaptığı sosyal yardımlara rağmen 2008 yılı bütçesini bütçe fazlası vererek kapatmıştır. Gelir bütçesi 93 milyon TL, Gider bütçesi 89 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. 2008 yılı bütçesinin 4 milyon TL fazla verdiği encümen ve meclis kararları ile sabittir. 2008 Yılı bütçesi Belediye meclisinde oy birliği ile onaylanmış olup 2009 yılına 17.000.000 TL (On Yedi Milyon) alacak bırakmıştır.

Belediyeye, 100 Milyon TL kaynak bırakıldı

Belediye Başkanı Öz, makamını proje ve kaynak üretmek yerine ağlama duvarına çevirmiştir. 5 yıllık Ak Parti döneminde yaklaşık 100 Milyon Tl lik kaynak ürettik. Sadece, Cevizli mahallesinde 21 dönüm arsa şu anki değeri 50 Milyon TL, Adalet Sarayı arkasında Çanakkale caddesi üzerinde 5.5 dönüm arsa ürettik değeri 15  Milyon Avro, Tansaş sahildeki 5 dönüm arsa ve pek çok çeşitli metre karelerde arsalar Kartal Belediyesine kazandırılarak bunlardan bir tanesi ile Belediye Hizmet binası, Katlı otopark binası ve Soğanlık Yaşam Kalitesini Yükseltme merkezi inşaatları yapımı başlamış ve bitme aşamasına gelmiştir. CHP yönetimi bir yıl geçmesine rağmen bu tesisleri Kartal halkının hizmetine sunamamışlardır. Her mahallemize Yaşam Kalitesini Yükseltme merkezleri projeleri hazırlanmasına rağmen kaynak ta bulmamıza rağmen bir arpa boyu yol kat etmemişlerdir.  Mahallelerimiz yerinde hizmetten yoksun bırakılmıştır.

Belediye yönetimi bütün enerjisini ideolojik anma programlarına harcamaktadır.

Kartalın kaynaklarının nerelere gittiğinin ipucunu 40 gün 40 gece süren festivale bakarak görebiliriz.

Ak Partinin hazırladığı tapuları Baykal dağıtıyor

Yakacık Yenimahallede Ak Parti döneminde sorunları halledilerek hazır hale getirilen tapuları, şimdiki belediye yönetimi “halka biz tapu dağıtıyoruz” diye CHP Genel başkanı Deniz Baykal tarafından vermeye çalışıyor. Yani hazır tapuyu dağıtıyorlar.

Kartal Belediyesinde, İşçi Kıyımı Yapıldı!..

CHP’li Kartal Belediye Başkanı göreve geldikten sonra ilk iş olarak icraatlarına işçi kıyımı ile başlamıştır. 180 kişiyi işten çıkartmıştır.

Modern Belediye Binası yapılırken hala kira ödenmektedir

Kartal belediyesini kira giderinden kurtarmak için yapılan modern belediye binası siyasi bir inat uğruna kullanılmayarak belediye açıkça zarara uğratılmaktadır. Ak Parti döneminde yaptırılan Belediye Binasında hizmet vermeyi kendine zül sayan CHP yönetimi kendi zafiyetinin bedelini Kartal halkına ödettirmektedir. Hizmet vermeye çalıştığı iki binaya yıllık yaklaşık 1 Trilyonu aşkın kira ödemektedir. Yapılmış bir hizmet binasında hizmet vermeyip Kartal halkından toplandığı % 300 zamlı vergilerle bu binaların kiralarını ödemektedir.  

Adalar plaj tesisine % 300 Fazla Teklif

Belediye kaynaklarının Kartal’lılara hizmet üretmek için kullanılması gerekirken, mirasyedi gibi davranıp, Adalar’da Plaj, Nevşehir’de otel alarak bu yetmezmiş gibi Kartal Belediye spor’u almıştır. Adalar da ihaleye çıkan ve Kartal Belediyesi uhdesinde kalan plaj ve sosyal tesis için Kartal Belediyesi ihaleye giren diğer firmalara göre %300 fazla teklif vermek suretiyle belediyenin kaynakları heba edilmektedir.

Hangi projeniz engellenmiştir?

Kartal belediyesi, hükümet ve İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafından projelerinin engellendiğini iddia etmektedir. Buradan sormak isterim, acaba Kartal Belediyesinin 11 ayda hangi projeye imza atmak istedi de engellendi. Sizin projeniz nedir? Hangi projeniz engellenmiştir? Bilelim de Kartal halkı için bizler de yardımcı olalım, projeniz yoksa proje verelim.

Ayrıca Sayın Öz’ün iddia ettiği İlçe Belediye Başkanlıklarının yetkisinin kısıtlanması söz konusu değildir” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]