İletişim Fakültelerinin yeni başvuru kaynağı: Muhabir Kitabı

Yayın: 20:05 - 29.09.2018
Güncelleme: 20:05 - 29.09.2018

Anadolu Ajansı (AA) tarafından geleneksel gazetecilik kurallarının yanı sıra yeni medya okurlarının beklentileri de dikkate alınarak hazırlanan ve bir rehber niteliği taşıyan “Muhabir” kitabı, gazetecilik bölümü öğrencilerinin eğitimlerinin önemli bir parçası haline geldi.

Uluslararası alanda benzerleri “sytleguide” ya da “stylebook” adıyla bulunan ve gazetecilik uygulamalarını örneklerle sunan çalışmalar ilk defa Türk gazeteciler için yerel bir içerikle “Muhabir” kitabında sunuldu.

İletişim Öğrencilerine Yardımcı Temel Kaynak: ‘Muhabir’ 

Muhabir kitabı Akdeniz, Anadolu, Kırklareli, İstanbul Medipol, Süleyman Demirel ve Trakya üniversiteleri başta olmak üzere birçok iletişim fakültesinde öğrenciler için ders kitabı oldu.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Şerife Akça, “Açıkçası gazetecilik alanında bu kadar geniş boyutlara değinen rehber niteliğinde bir kaynağımızın olmadığını söyleyebilirim. Genellikle daha spesifik alanlara yoğunlaşmış kaynaklar vardır.” dedi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde öğretim üyesi Esra Oğuzhan Yeşilova, ‘Muhabir’ kitabının öğrencilerin ve öğretim üyelerinin beklentilerini büyük ölçüde karşılayan bir başucu kitabı olması bakımından çok değerli olduğunu belirtti.

Yayıncılıkta Anadolu Ajansı Farkı

Anadolu Ajansı bir asra yaklaşan habercilik tecrübesini, AA Yayınları markası altında hazırladığı özgün kitaplarla sektöre aktarmaya devam ediyor. AA’nın habercilikteki uzmanlığının bir yansıması olan AA Yayınları, kendi alanında birer başvuru kaynağı niteliğinde.

AA sektöre  her biri kendi alanında önemli birer eser olan kitaplarıyla katkı sağlamaya devam ederken, bu kapsamda yayınladığı Muhabir, Gökyüzünden Türkiye, Yükselen Afrika ve Türkiye’nin Güvenlik Stratejisi kitapları seçkin kitapçılarda ve online kitap satış sitelerinden temin edilebilmektedir…

Exit mobile version