SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Olimpik Eğitim Projesi Kartal’da Başladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” Anadolu yakasında ilk olarak Kartal’da başladı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu’nun yurt genelinde başlatmış olduğu, “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” seminerleri Kartal’da başladı. Genç nesillerin erken yaşlarda spor kültürüne sahip olmaları için yürütülen Proje kapsamında Kartal genelinde 40 okuldan yaklaşık 8500 öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor. Proje kapsamındaki eğitimler Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezinde sürüyor. Eğitimler 25 Şubat’ta sona erecek.

Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde öğrencilere, Spor kültürü, Olimpiyat oyunları, Olimpizm, fair play, çevre eğitimi, sağlıklı beslenme, iyi bir sporcu ve iyi bir taraftar olma konularında bilgiler aktarılıyor. Eğitmen Sibel Yazgan Tel ve proje maskotu OLİ tarafından uygulamalı olarak verilen eğitimlerde öğrencilere ayrıca eğitici film ve animasyonlar gösteriliyor.

İstanbul Anadolu yakasında ilk olarak Kartal’da gerçekleştirilen proje kapsamında, sporlar nasıl yapılır, kuralları nelerdir, hangi terimler kullanılır gibi teknik konuların da soru cevap şeklinde anlatıldığı eğitimlerde, Olimpiyat’taki 25 spor dalının Türkçe ve İngilizce açıklamaları da, çocukların anlayabileceği dilde aktarıldı.

 

Akademisyen, çocuk psikologları ve pedagogların desteğiyle algı, ilgi ve yaşlarına göre hazırlanan sunumların da yer aldığı seminerlerde, öğrencilere yönelik ödüllü yarışmalar da yapıldı. Eğitici olduğu kadar eğlenceli de olan ve yaklaşık bir saat süren eğitimler sonunda çocuklara hediyeler  veriliyor. Ayrıca eğitime katılan öğrenciler Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı tarafından imzalı sertifikaları sunuluyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu’nun 2006 yılında başlattığı “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” ile İstanbul başta olmak üzere Adapazarı, Edirne, Kırklareli, Manisa, Mersin, Konya, Eskişehir, Bolu, Balıkesir ve Tekirdağ’da toplam 115 bin öğrenciye ulaşıldı. 2020 yılına kadar sürecek olan projede bir milyon çocuğun eğitim alması planlanıyor.  

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]