SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Öz, “Toplumsal reaksiyon karşısında, yasa tasarısı geri çekildi.

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok öz, Tekel arazisinin geleceği konulu, düzenlenen seminerde, hükümetin, Belediye Kanunun 73. Maddesinde yapmayı düşündüğü değişiklikten vazgeçerek alt komisyondan geri çektiğini açıkladı.

 Geçtiğimiz günlerde Başkan Öz,  Kartal’da sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve yerel basının da yer aldığı belediye kanununun 73. Maddesinde, hükümetin yapmayı tasarladığı değişiklik ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapmıştı ve tepki gösterilmesi gerektiğini belirtmişti.

Bu toplantı sonrası Ak Parti cephesinden Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, Kartal Haber Gazetemize yaptığı açıklama da ise,  “Böyle bir tasarı çalışması yoktur, kanunda her hangi bir değişiklik yoktur”  demişti.

Başkan Öz, Tekel arazisinin dünü ve bugünü adlı seminerde bu konuya değinerek, “Biliyorsunuz Aralık ayının ilk haftasında hükümet, Belediye Kanunu 73. Maddesi ile ilgili  yasa tasarısı hazırladı. Kentsel dönüşüm maddesi ile ilgili. Ve bu yasa tasarısı 11 Ocak 2010 tarihinde, İçişleri Bakanlığının alt komisyonunda görüşülmeye başlandı. Aynı gün akşamı komisyonun raporu bize geldi, dediler ki; Böyle bir yasa tasarısı var hazırlanıyor, bu  kanunun 73. ncü  maddesinde yaklaşık dört beş sayfa olarak yeniden düzenlenerek bize geliyor.

Bizde Kartal Belediyesi olarak derhal çalışmalar yaptık, o akşam danışmanlarla beraber Kartal Belediyesi görüşünü derhal Ankara’ya bildirdik. Daha sonrasında sizlerle 16 Ocak 2010 tarihinde, çadırda bilgilendirme toplantısı yaptım.   TBMM ilgili komisyonun (internet sitesine girildiğinde)

Bölümünde de görülebileceği gibi 21 Ocak 2010 tarihinde oluşan bu toplumsal reaksiyon karşısında alt komisyondan yasa tasarısı geri çekildi.

Şimdi deniliyor ki; “Böyle bir tasarıyı biz vermedik”.

Bu iki şeyi gösterir;

1-      Deniyorlar, yerse uyguluyorlar…

2-      Halkın gücünü gördüklerinde de, nasıl sustuklarının delilidir” dedi.

Kartal Haber Merkezi

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]