Öz, “Toplumsal reaksiyon karşısında, yasa tasarısı geri çekildi.

Yayın: 13:08 - 23.02.2010
Güncelleme: 13:08 - 23.02.2010

Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok öz, Tekel arazisinin geleceği konulu, düzenlenen seminerde, hükümetin, Belediye Kanunun 73. Maddesinde yapmayı düşündüğü değişiklikten vazgeçerek alt komisyondan geri çektiğini açıkladı.

 Geçtiğimiz günlerde Başkan Öz,  Kartal’da sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve yerel basının da yer aldığı belediye kanununun 73. Maddesinde, hükümetin yapmayı tasarladığı değişiklik ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapmıştı ve tepki gösterilmesi gerektiğini belirtmişti.

Bu toplantı sonrası Ak Parti cephesinden Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, Kartal Haber Gazetemize yaptığı açıklama da ise,  “Böyle bir tasarı çalışması yoktur, kanunda her hangi bir değişiklik yoktur”  demişti.

Başkan Öz, Tekel arazisinin dünü ve bugünü adlı seminerde bu konuya değinerek, “Biliyorsunuz Aralık ayının ilk haftasında hükümet, Belediye Kanunu 73. Maddesi ile ilgili  yasa tasarısı hazırladı. Kentsel dönüşüm maddesi ile ilgili. Ve bu yasa tasarısı 11 Ocak 2010 tarihinde, İçişleri Bakanlığının alt komisyonunda görüşülmeye başlandı. Aynı gün akşamı komisyonun raporu bize geldi, dediler ki; Böyle bir yasa tasarısı var hazırlanıyor, bu  kanunun 73. ncü  maddesinde yaklaşık dört beş sayfa olarak yeniden düzenlenerek bize geliyor.

Bizde Kartal Belediyesi olarak derhal çalışmalar yaptık, o akşam danışmanlarla beraber Kartal Belediyesi görüşünü derhal Ankara’ya bildirdik. Daha sonrasında sizlerle 16 Ocak 2010 tarihinde, çadırda bilgilendirme toplantısı yaptım.   TBMM ilgili komisyonun (internet sitesine girildiğinde)

Bölümünde de görülebileceği gibi 21 Ocak 2010 tarihinde oluşan bu toplumsal reaksiyon karşısında alt komisyondan yasa tasarısı geri çekildi.

Şimdi deniliyor ki; “Böyle bir tasarıyı biz vermedik”.

Bu iki şeyi gösterir;

1-      Deniyorlar, yerse uyguluyorlar…

2-      Halkın gücünü gördüklerinde de, nasıl sustuklarının delilidir” dedi.

Kartal Haber Merkezi

Exit mobile version