Şimşek Gençler el ele verdi, sokak hayvanlarını besledi

Yayın: 13:31 - 08.10.2018
Güncelleme: 13:31 - 08.10.2018

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi 10-C ve 10-FSınıfı öğrencileri, Felsefe Öğretmeni Nihan Demiröz öncülüğünde,5. Sınıf öğrencileriyle el ele vererek sokak hayvanları için anlamlı bir etkinlik düzenlediler. Öğrenciler, Sosyal Bilimler Bölümü öğretmenlerinin de katılımıyla caddeleri, sokakları dolaştılar, vatandaşlarla sokak röportajları yaptılar vekendi imkanlarıyla aldıkları mamalarla sokak hayvanlarını beslediler.

Öğrenciler ayrıca, “Hayvanlara karşı acımasızlık; ne gerçek eğitim, ne de gerçek bilginlik ile bağdaşır”, “Hayvanlara merhamet etmeyen, insanlara da merhamet göstermez.”, “Zor durumda kalmış hayvanları koruyalım. Onların bakımına yardımcı olalım.”, “Hayvanlar en uysal dostlarımızdır.”yazan pankartlara da sokak hayvanlarına dikkat çektiler.

“Örnek olduk.”

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Nihan Demiröz etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Biz öğrencilerimizle birlikte yalnızca sokak hayvanlarını beslemedik, sokaklarda vatandaşlarla da görüştük ve bilinç oluşturmaya çalıştık. Zor durumda kalmış hayvanları korumamız ve onların bakımına yardımcı olmamız gerekiyor. Yiyecek artıklarını, özellikle de ekmeği çöplüğe atacağımıza çevremizdeki sokak hayvanlarına vermeliyiz. Ayrıca, hayvanları korkutmamalı ve eziyet etmemeliyiz.”

Exit mobile version