AYGAD Başkanı Işıkdağ: “Önceliğimiz ülke menfaatleridir!”

Yayın: 11:44 - 17.10.2018
Güncelleme: 11:44 - 17.10.2018

Yerel Basının hakları ve itibarı için topyekün bir seferberlik başlatan Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti (AYGAD) Başkanı Ahmet Işıkdağ ve Yönetim Kurulu’nun bu defaki durağı Kartal oldu. Anadolu Yakası’nın bu önemli merkezinde ilk olarak Kaymakam Abdullah Demir’i ziyaret eden heyet, yerel yöneticiler ve kamu idarecileri ile doğru ilişkiler kurulması konusundaki hassasiyeti bir kez daha vurguladı.

AYGAD yerel basının güç merkezi konumunu giderek güçlendiriyor. Gazeteciliğin yerelde kazanılmış hakları ile yapılması adına bir mücadele sürdüren Ahmet Işıkdağ başkanlığındaki AYGAD heyeti ilçe temaslarına Kartal ile devam etti.

Heyetin ilk durağı Kartal Kaymakamlığı oldu. Kaymakam Abdullah Demir’in sıcak sohbeti ile başlayan buluşmada AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, gazeteciliğin yereldeki koşulları ve Cemiyetin yapmak istedikleri konusunda bir bilgilendirme yaptı.

IŞIKDAĞ: ÖNCELİĞİMİZ ÜLKE MENFAATİ”

Eylül ayı başında yapılan Olağanüstü Genel Kurul sonrasında yapılan 8. ilçe ziyaretinin Kartal’a olduğunu belirten AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, ülkenin içinde bulunduğu zor koşullarda yerel basına düşen görevin öncelikle ülke menfaatlerini gözetmek, beraberinde de yasal imkanları sonuna kadar zorlayarak haklarını kazanmak olduğunu belirterek şunları söyledi.

“Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyetinin amacı yerel basının saygın bir kimliğe kavuşması için liyakatli bireylerin sektörde çoğalmasını sağlamaktır. Bu anlamda eğitim alan çok sayıda insanın meslekte iş bulamadığı ve işsizlik oranının arttığı bir ortamda, bizler hem ilgiyi arttırmak hem kamu kaynaklarını yerel basına yönlendirmek zorundayız. Bu sayede topluma sadece bilgi değil, istihdam üreterek de destek sunabiliriz. İşimizi bağımsızca yaparak kentlerin ve ülkenin vizyonuna katkı sağlarız”

 

DEMİR: “AYGAD GÜÇLÜ BİR MESLEK KURULUŞU”

Kartal Kaymakamı Abdullah Demir ise görevi gereği yerel basın ile zaman zaman temas kurduğunu, ancak bu kadar iyi organize olmuş, güçlü bir meslek örgütü ile karşılaşmaktan da memnuniyet duyduğunu belirtti. Kendisinin de henüz 1 aydır görevde olduğunu hatırlatarak, bundan sonrasında yerel basına yönelik taleplerde kapısının açık olduğunu söyledi. Ziyaret sonunda AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, AYGAD yönetimi adına Kartal Kaymakamı Abdullah Demir’e plaket vererek Kartal’da yapacağı çalışmalar için başarılar diledi.

Exit mobile version