SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Öz’ün bu çağrısı ayakta alkışlanır…

Yayınlanma:
ABONE OL

Cesaret isteyen ve risk almayı gerektiren “Cevizli Tekel’i işçileriyle birlikte istiyorum, Tekel kampüsü Kartal halkının malıdır. Kartal Belediyesi projeleriyle burayı istiyor, veriniz işçileriyle biz almaya talibiz”,  diyerek Başbakana çok önemli bir çağrıda bulunan Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz’ü tebrik etmek gerekir.

Bu çağrıyı, hem ülke gündeminde halkı yakından ilgilendiren Tekel işçilerinin en azından Cevizli kısmına bir anlamda çözüm olabileceği için, hemde Cevizli Tekel arazisinin özel üniversite yerine alternatif projelerle değerlendirilmesi açısından yerinde ve haklı bulduğumu belirtmek istiyorum.

Tabii ki işin maddi boyutu nedir ne değildir bunun hesabını sayın başkanın yapmış olduğunu tahmin ediyoruz. Yani Tekel işçilerinin istihdamı açısından Kartal Belediyesine de kambur olamaması gereklidir.

Nedir haklı bulduğumuz önerileri Başkan Öz’ün, “-Özel üniversite yerine devlet üniversitesi olsun, sebebi ise özel üniversite demek her şey dahil anlayışının hakim olduğu yıldızlı otel gibi çalıştırılır.

–          Özel üniversite girişimcileri tarafından, bu arazi üzerinde olan mevcut binaların değerlendirilmesi yerine, yeşil alan üzerinde yeni betonlaşmaya gidilerek doğal dokuya zarar verecek planlama öngörülmektedir. Mevcut ağaçların bulunduğu yeşil alan ve futbol sahası üzerine yeni binaların yapılması planlanmıştır.

– Bu arazi üzerinde tarihi eser sayılan tarihi Bryas Sarayı var geç Roma, erken Bizans dönemi bir hamam kalıntısı var.  

Kartal’ı, Anadolu yakasının merkezi olarak ilan ettiyseniz, Cevizli Tekel arazisi de Anadolu Yakası’nın kültür sanat merkezi olur, Kent parkı olur. 

–          Bu arazi çok güzel bir müze olur.

–          Devekuşu Kabare’nin müzesini yapalım

İstanbul Bienali için ideal bir yer, bir sonraki bienali burada yapalım, İstanbul Bienali biliyorsunuz karşı tarafta sıkışıyor.  

–          Yelken Sporu yapılacak tek alanı, Dragos burnundan Kartal Tekel’in önüne kadar olan çukur var bu çukuru koruyalım. Buraya yüksek yapılaşma izni verdiğiniz taktirde su sporlarını yapamazsınız. Buranın rüzgar yönünü değiştirirsiniz”.  

Evet Başkan Öz bu konuda haklı, Kartal merkezde yeşil alanı ve şehir parkı açısından Cevizli Tekel arazisini, halkın faydalanabileceği kültür sanat projeleriyle değerlendirmek Kartal halkına yapılabilecek önemli bir hizmet sayılır. Yeni betonlaşmaya gidilmemeli, bu alanda mevcut dokuyu mutlaka korumak gerekir.

Düşünsenize İstanbul Bienali için gerçekten mükemmel bir alan olabilir. Cevizli Tekel üzerinde özel üniversite düşüncesi olan yetkililer bu çağrıya mutlaka kulak verin yarın çok geç olabilir.

Hatta ben diyorum ki, Kartal halkı için gerçekten önemli olan bu çağrıyı, Ak Parti Kartal İlçe teşkilatı dahil, Kartal’ın mülki amiri Sayın Kaymakamımız, İlçe Milli Eğitim Müdürü, diğer kurum müdürleri başkanları olsun, siyasi partiler olsun, STK lar, muhtarlar yani herkes sahiplenmeli seslerini yüksek düzeyde dile getirmeli ve desteklemeli. En azından düşüncelerini ortaya koymalıdırlar…

Söz konusu Kartal’ın menfaati ise siyasi parti politikaları teferruat kalmalı. Ben bu konuda Başkan Öz’ün çıkışını destekliyorum, doğruya doğru demek lazım.

 Eleştirilecek yanlarını da eleştirmemiz elbette ki kaçınılmazdır.

Mesela başkana yakın olmak isteyen bir takım insanlar ajanlık hevesi peşinde.

Hemen bir eleştiri yapayım, belediye içinde veya çevresinde insanlar artık normal sohbet dahi etmekten sakınır oldu.

Her sözün altında bir siyasi – mecazi anlam çıkararak, bir yerlere servis etme ve söyleyenleri de karşı taraf ilan etme gayreti gözlenmektedir.

Bu çok tehlikeli bir durum.

Öyle ki esen yelden nem kapma pozisyonuna gelmiş artık. Yani Belediye çevresinde iki insan herhangi bir konuyu konuşurken, etraftan kulak kabartarak konuşulanlardan paye çıkarıp bir yerlere servis eden ajanlar sayesinde paranoyak bir durum ortaya çıkmaktadır. Her kelimeden, resimden, duruştan farklı anlamlar çıkarma gayreti bir nevi fişlemedir buna dikkat etmekte fayda var. İnsanları ötekileştirmek beyhude bir çabadır.

Kenan Gülerci

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kenan GÜLERCİ See Full Bio