SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kadıköy Kartal Arası 29 Dakika

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy-Kartal arasında inşaatı süren yeraltı metro hattının tünel birleştirme törenine katıldı.
Yapımına 2005 yılında başlanan ve 1 milyar 340 milyon dolar maliyet içeren metro hattı ile Kadıköy-Kartal arasının 29 dakikaya indirilmesi hedefleniyor.
Soğanlık tüneli birleştirme törenine katılan Kadir Topbaş beraberinde basın mensuplarıyla birlikte yerin 37 metre altına indi. Başında baret ve ayağında çizmeleriyle tünelleri dolaşan Kadir Topbaş proje hakkında açıklamalarda bulundu. Metro inşaatına 2005 yılında başlandığını belirten Topbaş projedeki revizyon nedeniyle iki yıllık bir gecikme olduğunu söylerken, “Şu anda Kadıköy-Kartal metrosunun Soğanlık istasyon buluşmasını gerçekleştiriyoruz. Tek istikamette 70 bin yolcu taşıyacak, çalışmaların büyük bir bölümü bitirildi.
Toplam 16 istasyon var şu an 13 istasyonda çalışmalar devam ediyor. Metro inşaatında 2 bin 450 kişi çalışıyor İstanbul’un ulaşımının çözümü adına hiç durmadan her gün çalışıyoruz. Günde 150 metreye varan kazılar yapılıyor, toplam maliyeti 1 milyar 340 milyon dolar ve yüzeyden 37 metre aşağıdayız” diye konuştu.
Projenin bitmesiyle ulaşımda büyük rahatlık yaşanacağını söyleyen Topbaş, “Bu hat, Hadımköy’den Kartal ve sonrasında Kaynarca’ya uzanacak.
Bu hat bize çok farklı ulaşım imkânı sağlıyor, Kartal-Sarıyer’e kadar 79 dakika, Atatürk Havaalanı 79 dakika, Taksim 57 dakika olacak. Kartal-Kadıköy arası bu hatla birlikte 29 dakika sürecek. İstanbul’da şartlar ne olursa olsun ekonomik krizde bile hummalı bir çalışma devam ediyor. Ekonomik kriz nedeniyle birtakım yatırımlarda yavaşlama oldu ama öncelikli işlerimizi hiçbir zaman bırakmadık” dedi.
İstanbul’daki raylı sistemde devam eden yatırım miktarının 3.5 milyar dolar olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy-Kartal arası metro hattında 2010 yılında deneme sürüşüne başlanacağını ve 2011’de ise yolcu taşınabileceğini ifade etti.
Projeyle ilgili basına bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş daha sonra tüneli birleştirmek için iş makinesinin yanına gitti. Burada vinç operatöründen aşağı inmesini isteyen Topbaş, operatörün inmemesi üzerine cüzdanını çıkarıp 100 TL bahşiş verdi. İş makinesine çıkan Topbaş, uzun bir uğraşın ardından iki tünelin arasındaki duvarı yıktı. Tünellerin birleşmesinin ardından Topbaş ve projede çalışanlar ellerindeki Türk bayrağıyla basın mensuplarına poz verdi. Tünellerin birleşmesiyle çalışanlar büyük sevinç yaşarken, bu sevinçlerini alkışlayarak gösterdi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]