Pendik’te çöpler sepete..!

Yayın: 07:26 - 03.03.2010
Güncelleme: 07:26 - 03.03.2010

Pendik belediyesi temizlik işleri müdürlüğü merkezi yerler başta olmak üzere meydanlarda, caddelerde özellikle yayalaştırılmış yollarda, milli eğitim müdürlüğü, askerlik şubesi, kaymakamlık, nüfus müdürlüğü, işkur, Telekom, ayedaş, belediye ve emeklilerin maaş aldığı banka civarları başta olmak üzere uzun süreli bekleme yapılan minibüs durakları oturulup dinlenilen mekânlarda insanların ellerinde oluşan çöpleri atabilecekleri çok amaçlı çöp kutuları yerleştirmeye başlandı.

 Çöp sepetlerini yerleştirirken özellikle şehir estetiğine uymayan kaba görünümlü aydınlatma direklerine takılan oturma gruplarının arkasında olan çöp sepetlerini sökerek söz konusu mekânlarda da uygun yerler belirleyerek hem oturanı hem de çöpleri atanı rahatsız etmeyecek alanlara yerleştirip şehrin kirletilmesini önleyecek çözümler üretti.

      

Konu ile bilgilerine başvurduğumuz temizlik işleri müdürü  Zikri KILIÇ önceki çöp sepetlerinin üstü açık, delikli kovalardan oluşması  bazen yanan izmaritlerden kağıt ve muadili çöplerle aynı yerlere atıldığından küçük çapta da olsa yangınlara ve dumanların oluşmasına sebep vermekteydi.

      Yeni çöp sepetlerinin estetik olmasının yanında üstte bulunan tavasının izmaritleri söndürülüp atılabileceği kül tablası gibi kullanıldığından çok amaçlı düşünülmüştür.

      Ayrıca bu yeni uygulamayı da takibe alarak oluşabilecek aksaklıkları giderici yeni tedbirler alıp gerekirse kullanım konseptini gözden geçirip  değişik çözümler üretebileceklerini beyan etti

Exit mobile version