Kartal Belediyesi işitme engellilerden muhteşem gösteri

Yayın: 13:50 - 05.03.2010
Güncelleme: 13:50 - 05.03.2010

Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Halk Dansları topluluğu ilk gösterisini yaptı. Programda ayrıca Kartal Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu da Anadolu ezgilerini başarıyla yorumladı.  

Kartal Belediyesine bağlı İşitme Engelliler Halk Dansları Topluluğu ilk gösterisini yaptı. Tamamı işitme engelli 12 kişiden oluşan topluluk, Artvin ve Adıyaman yörelerine ait halk danslarını izleyicilerine sundu. Düzenlenen gecede ayrıca sahne alan Belediye Halk Müziği Korosu ise yorumladığı eserlerle katılımcılara muhteşem bir müzik ziyafeti yaşattı.

İşitme Engelliler Halk Dansları Topluluğu ve Belediye Halk Müziği Korosu, Kartal Hasan Âli Yücel Kültür Merkezinde sergiledikleri performansla izleyicilerden tam not aldı.

İşitme engelliler davul ve zurna eşliğinde iki yörenin oyunlarını da hatasız bir şekilde oynadı. Halk Dansları öğretmenleri Kemal Alpay ve Hayati Apaydın eşliğinde iki aydır çalışmalarını sürdüren topluluk,  sergiledikleri performanstan dolayı Ulusal Televizyon programlarından da teklifler aldı.

Davul ve zurna eşliğinde halk oyunlarını nasıl oynadıklarını anlatan topluluğun öğretmenleri Kemal Alpay ve Hayati Apaydın, işitme engellilerin hislerinin kuvvetli ve titreşimlere açık olduğunu belirtti. Alpay ve

Apaydın, davulun tokmak sayısı ve davuldan gelen titreşimler ile koreografilerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Çalışmalarına hız verdiklerini ve diğer yörelere ait oyunları da önümüzdeki dönemlerde sergilemek istediklerini aktaran Alpay ve Apaydın bu konuda desteği olan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Başkan Yardımcılarına da teşekkürlerini iletti.

İşitme engellilerin yaptıkları gösteriden sonra sahne alan Kartal Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, ilk olarak sahne aldıkları Kartal Belediyespor yemeğinden sonra, çalışmalarına devam ederek ikinci performanslarını Hasan Âli Yücel Kültür Merkezinde sergiledi. Koro, birbirinden güzel eserlerle geceye katılan izleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Türk halk ve sanat müziği eserlerinden oluşan repertuarlarını seslendiren koro, daha sonra karma eserlerden oluşan  eserleri sundu. Geceye katılan gönüllerince eğlenme fırsatı bulan izleyiciler hep birlikte gece sonuna kadar halaylar çekti.

Exit mobile version