Ermeni Yasa Tasarısı’nın kabulüne tepkiler büyüyor

Yayın: 07:29 - 08.03.2010
Güncelleme: 07:29 - 08.03.2010

İstanbul İl Genel Meclisi Mart ay’ı olağan toplantıları sona erdi. Pazartesi günü başlayan ve 5 gün süren toplantıların son günü Meclis’in gündeminde; Amerikan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde gündeme gelen ve kabul edilen Ermeni Yasa Tasarısı vardı.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Cemal Özdemir ve CHP Grup Başkan Vekili Orhan Örkmez imzasını taşıyan kınama metni 277 üyesi bulunan İstanbul İl Genel Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Kamuoyuna sunulan kınama metninde şu ifadelere yer verildi:

 

 

“4 Mart 2010 tarihinde Amerikan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler komitesinde gündeme alınan Ermeni Yasa tasarısının 22 hayır oyuna karşılık 23 evet oyuyla kabul edilmesini, Ermenistan ile Ülkemiz arasında Ermeni sorununun çözümüne yönelik olarak başlatılan diyalog çalışmalarına zarar veren ve tarihçilere bırakılması gereken bu kadim mevzuyu 3. Şahıs konumundaki ülke parlamentolarının müdahalesini ön gören bu tip girişimleri kabul etmediğimizi, bu nedenlerle Amerikan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler komitesinden geçen bu tasarıyı kınadığımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

 

 

Exit mobile version