20 lik Diş Ameliyatı

Yayın: 09:33 - 09.01.2019
Güncelleme: 09:33 - 09.01.2019

Yirmilik dişler gömülü ya da yarı gömülü şekilde yer almaktadır. Anatomik olarak bakıldığı zaman 32 dişin 4 ünü bir araya getirenve en arka azı dişlere yirmilik diş adı verilmektedir.

Bazı kişilerde çene yapısı küçük olmasından dolayı dişin çıkmaya çalıştığı alanlardaboşluk ortaya çıkmamakta vebu durum çene kemiğibölgesini yormaya başlamaktadır.Bu sorun nedeniyle dişin ilk çıkma belirtileri olarak ağrı şeklinde görülmeye başlamakta ve diğer dişlerin çarpıklaşması hızlı hale gelmektedir. Çeneye baskı yapılmasından dolayı çene ağrısına, baş ağrısına ya da bademcik şişmesine de neden olabilmektedir. Yirmilik diş genel olarak 17 ile 30 yaş arasında çıkmaktadır.

Yirmilik Diş Neden Bulunur?

Yetişkinlerde toplam olarak 32 diş yer almaktadır. Yirmilik dişler ise alt ve üst çenede diş sırası diziliminde son sıradadır. Yirmilik dişler zamanla işlevselliğini yitirmekte ve insan çenesi küçük bir yapıya sahip olması durumunda 28 veya 30 dişin sığabileceği boyutta bulunmamaktadır. Diğer dişleriniz sağlıklı ise yirmilik dişlere hiç bir ihtiyacınız bulunmamaktadır.

Diş Çekimi Zormudur?

Gömülü dişlerin çekimi köklerin pozisyonuna bağlı olarak değişmektedir. Diş çekiminin normale görezorluğu çene filmi ileanlaşılır. Bu uygulamalardalokal anestezikullanılacağı için herhangi bir acı ve ağrı duyulmamaktadır. Polikliniğimiz sağlık sektörünün öncülerinden bir tanesidir. Merkezimiz ve diş hekimi kadrosu ile ağız, çene, 20 lik diş ameliyatıya dadiş problemleri üzerine sektörün aranılan ismi olarak bulunmaktadır.Diş hakkında merak ettiklerinizi www.pourdent.com adresinden öğrenebilirsiniz.

Exit mobile version