Ak Partili Akyol, CHP’li Belediye yönetimi acziyet içindedir

Yayın: 11:58 - 15.01.2019
Güncelleme: 11:58 - 15.01.2019

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyol’un gündeme getirdiği personel yemek sorunu karşısında Kartal Belediyesinden henüz bir açıklama yapılmazken, konunun üstünü örtmeye yönelik yapılan komik haberler dikkat çekti.

İlçe Başkanı Akyol, “Kartal Belediyesi yaklaşık 2500 (İki bin beş yüz) personeline yemek veremiyor, yemekhanesi kapalı ve herkes başının çaresine baksın denilmektedir. Durum böyle iken gelen tepkileri yani krizi örtbas etmek amacıyla güya; “Kartal esnafı bu durumdan memnun olmuş” gibi mesajlar içeren haberlerin yapılması tam acziyet göstergesidir. Gündemi değiştirmeye yönelik yapılan böyle çabaları komik bir durumdur.

Akyol, “400’e yakın memur ve sözleşmeli memur Belediyeden yemek parası almadan dışarıda yemek yiyor. Sadece 90 civarında daimi işçi günlük 25-28 TL civarında yemek parası alıyor. Belediyenin hizmet binasındaki (2017 yılı faaliyet raporundan alıntıdır) ve dışarıda hizmet veren temizlik, park bahçeler gibi işçilerinden oluşan yaklaşık 2500 personeline ise hala yemek ücreti konusunda anlaşılamadığı gibi teklif edilen rakamın brütü 15 TL ama neti 7-10 Tl olacak şekilde bir rakama ikna edilmeye çalışılıyor.

Tüm bu rakamlar gerçek olarak önümüzde dururken, güya Kartal esnafı bu durumdan memnunmuş, personel daha mutluymuş gibi basit kavramlarla algı oluşturmaya çalışıyorlar, ancak kendilerini kandırabilirler. Gerçek olan şudur ki; Kartal Belediyesi bugün personeline yemek dahi veremiyor. Fakat 31 Mart tarihinden sonra saygıdeğer Kartal personelimiz bir daha böyle sıkıntılar yaşamayacak” dedi.

Exit mobile version