D.Ali Torlak ,Beşir Atalay’a sordu

Yayın: 13:38 - 08.03.2010
Güncelleme: 13:38 - 08.03.2010

Asırlık geçmişle İstanbul Kadıköy’ün simgesi haline gelen “Salı Pazarı” 23 Aralık  2008 tarihi itibariyle Hasanpaşa’ya taşınmıştır. Bu tarihten itibaren pazarın işletmeciliğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan İSPARK adlı  şirkete vermiştir.

Kadıköy Salı Pazarı esnafı İstanbul Milletvekili D.Ali Torlak’ı ziyaret ederek şikayetlerini ve mağduriyetlerini dile getirdiler. Kadıköy’de eski Salı Pazarı’nın kurulduğu tarihi Kuşdili Çayırı’ndan pazarın  Hasanpaşa’ya taşınmasıyla eski haklarının verilmediğini pazar alanının olmasına rağmen metrekare alanlarını küçülttüğü veya hiçbir yer gösterilmediğini buna rağmen eski pazar alanında yer sahibi ve esnaf olmayan kişilere yer verildiğini dile getiren esnaf,  mağduriyetlerini ve şikayetlerini Başbakanlık İletişim Merkezi’ne ve İSPARK genel müdürlüğüne bildirdiklerini sadece birkaç kişiyi görevden aldıklarını ama mağduriyetlerinin giderilmediğini söylediler. Bunun üzerine D.Ali Torlak soru önergesiyle  İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a şu soruları sordu:

1- Yeni Pazar alanında tezgâh kuran esnafın sayısı kaçtır?

2- İSPARK yeni Pazar alanında yer ve metrekare dağıtımını hangi kriterlere göre yapmıştır? 3-İşletmesi Kadıköy Belediyesi uhdesinde iken eski pazar alanında yeri olan 1454 tezgâh sahibinden kaç tanesine yeni pazar alanında tezgâh verilmiştir? Metrekarelerde yapılan değişikliğin gerekçesi nedir?

4– Eski pazar alanında yeri olmayan ve esnaf olmayan kişilere yeni pazar alanından yer verilmiş midir?

5– Yeni pazar alanında yer verilmeyen esnafın mağduriyetini giderecek bir çalışmanız var mıdır?

6– Eski pazar alanının tekrar yeşil alan olarak düzenlenmesi ile ilgili bir çalışmanız var mıdır diye sordu.

Exit mobile version