SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Aile okulu programına Sancaktepe’de büyük ilgi

Yayınlanma:
ABONE OL

Toplumun temelini oluşturan aile, tüm dünyadaki teknolojik ve ekonomik hızlı değişmelerden etkilenerek çeşitli destek mekanizmalarına ihtiyaç duymaktadır.  Bu değişimden etkilenen bizim ülkemizde de toplumsal temel değerlere önem verilmesi sosyal kurumların başında yer alan aile yapısını koruma ve geliştirmeye yöneliktir. Bu konudaki çalışmalar devlet ve sivil kuruluşların tarafından yapılmaktadır. Devlet Bakanlığı seviyesinde aileden sorumlu bakanlığın bulunması, ülkemizde aileye verilen önemim en temel göstergelerindendir.

Sancaktepe Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan “Aile Okulu” çalışmalarının en kapsamlı ve eğitim olarak daha verimli geçecek bir çalışmayı daha başlattı. Maltepe üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen projede  konuşmacı olarak üniversite hocaları katılıyor. “Aile Okulu” programının dokuzuncusunda, yaşanan ve yaşanacak olan kriz ortamında sağlığı korumak adına gerek çözüm üretme, başa çıkma, gerekse farkındalık ve önleme konuları uzmanlar tarafından katılımcılara anlatılarak bilinçlenmeleri sağlanmaya çalışılıyor.

Programın ilk gününde programın açılışını gerçekleştiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, ailenin önemini ve hazırlanan programının niteliğinden bahsetti. Belediye olarak sosyal kültürel ve diğer yapılan hizmetlerin özetini sundu. Daha sonra Başkan Erdem, “ Aile müessesesi toplum için çok önemli görevleri yerine getirmektedir. En temel yaklaşımla çocuklarımızı topluma hazırlamaktadır. Bu yüzden ailenin toplum için en temel görevleri üstlenmesi   ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri edinmeleri için eğitim programlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çerçevede kamu kurumları, yerel yönetimlerin faaliyetlerinin yanı sıra gönüllü kuruluşların çalışmalarına da ihtiyaç bulunmaktadır. Sancaktepe Belediyesi olarak göreve geldiğimizden bu tafra bu konuda 9 değişik program hazırladık ve halkımıza sunduk. Bu çalışmamızı farklı kılan taraf, geçmişteki başarılı olduğu görülen eğitim programlarına Maltepe Üniversitesi’nin eğim desteğini sağlanmasıdır. Hedefimiz tüm Sancaktepeli’ye bu eğitim hizmetin yaygınlaştırılması olacaktır. “ dedi.

Sosyal sorumluluk proje kapsamında birçok başarılı çalışmayı gerçekleştiren Sancaktepe belediyesi konu ve konuşmacıları ile Sancaktepe ilçesindeki insanları bilgilendirmeyi ve eğitmeyi amaçlıyor. Mart ayı süresince Cumartesi günleri sabah 10:00-12:00 saatleri arasında gerçekleştirilen program 4 haftalık bir süreyi kapsıyor. Programda yer alan konu başlıkları; Kriz-Kriz Ortamları, Sağlık, Bebeklik, Ergenlik, Kardeşlik,  Aile, Stres, Deprem konularından oluşuyor.

Programda konuşmacu olarak katılan Prof Dr. Nursel Telman ise,“Aile Okulu,   Ana-Baba Okulu” diye adlandırılan yaygın eğitim programları aile üyelerinin taleplerini, ihtiyaçlarını ve sorunlarını karşılayabilecek bir formatla hazırlanmalıdır. Aile eğitiminde temel amaç, aile bireylerine çağa uygun, kişisel ve duygusal gelişimlerini olumlu yönde etkileyen bilgi, beceri ve davranış geliştirmelerini sağlamaktır.” diyerek ilk dersin açılışını yaptı.

Sancaktepe belediye Başkanı İsmail Erdem, “Yaklaşık 15 milyon ailenin olduğu ülkemizde Aile Okulu programıyla, ilçemizdeki yaşayan 40 bin ailenin önemine dikkatini çekmeyi hedefliyoruz. Ailedeki çocuk eğitiminden Aile içi iletişime kadar, aile üyelerinin gerekli donanımının sağlanması gerekmektedir. Ayrıca aile müessesine problemlerin çözüldüğü temel bir merkez olarak bakılması gerekir. Bu amaçtan hareketle aile müessesinin üstlendiği görev çok özel ve yerinin doldurulamayacak bir kurum olduğu gerçeği kitlelere duyurulmaya çalışılacaktır. Öncelikle böyle bir eğitime ihtiyaç duyanlara daha sonra bütün ailelere ulaşılması hedeflemekteyiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Aile Okulu”na konuşmacı olarak katılacak hocalar aşağıdaki isimlerden oluşuyor:

Prof. Dr. Nursel TELMAN

Prof. Dr. Bahattin AKŞİT

Prof. Dr. Belma T. AKŞİT

Doç. Dr. İlyas GÖZ

Yar. Doç. Dr. Ilgın GÖKLER DANIŞMAN

Yar. Doç. Dr. Figen KARADAYI

Öğr. Gör. Gülçin KARADENİZ

Yar. Doç. Dr. Levent ÖNEN

Yar. Doç. Dr. Nilgün  ÖNGİDER

Yar. Doç. Dr. İrem AKDUMAN

Uz. Psikolog Özden BADEMCİ

İMEV Müdürü Melike OĞUZHAN 

“Aile Okulu” Programının halka duyurulmasında tanıtım broşürleri ve afişlerden yararlanılıyor. Program konularına göre bilgisayar sunum programları ya da slayt, tepegöz gibi araçlardan yararlanarak derslerin izlenmesi kolaylaştırılacak etkililiği yapılıyor. Ders esnasında temel bilgilerin aktarılmasının yanı sıra izleyenlerin katılımına da özen gösteriliyor. Derslerin etkililiği ve edinilen bilgilerin kalıcılığı için yardımcı kitap ve broşürlerden yararlanılıyor.

Konuşmalardan sonra salonu dolduran Sancaktepeliler üç derslik ilk günkü programlarına katıldılar. Ücretsiz olarak eğitimin verildiği programa aileler kayıt usulüyle iştirak edebiliyor.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]