Tuzla’da Kadınlar günü kutlandı

Yayın: 10:13 - 11.03.2010
Güncelleme: 10:13 - 11.03.2010

Tuzla Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlediği bir programla kutladı. Programa Tuzlalı kadınlar büyük ilgi gösterdi.

 

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi İdris Güllüce Kültür Merkezinde düzenlenen programa başta Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı olmak üzere; Halk Eğitim Müdürü Ergüder  Güngör, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Muazzez Özer ve Tuzlalı kadınlar katıldı.

Açılış konuşması yapan belediye başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyorum.”dedi.

Bu önemli günün, dünyanın pek çok ülkesinde hak ve eşitlik  talepleriyle uzun bir mücadeleye girişen kadınların birlik ve beraberlik dayanışmalarının simgesi olduğunu belirten Yazıcı, bir ülkenin gelişmişlik düzeyeninin sadece ekonomik göstergelerle değil, aynı zamanda toplumun sosyal ve kültürel yapısı ve insani gelişme ölçütleriyle birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

 Tuzla Belediyesi, programa katılan tüm kadınlara karanfil dağıttı, bronş hediye etti. Eğitimci-Yazar Sema Maraşlı da ‘Kadının Toplumdaki Yeri’ konulu bir seminer verdi.

Exit mobile version