Kartal’daki okullarda Kodlama ve Arduino Eğitim Atölyeleri yaygınlaşıyor

Yayın: 10:22 - 24.02.2019
Güncelleme: 10:22 - 24.02.2019

2018-2019 Eğitim-öğretim yılı başında Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün STEM Atölyeleri Projesi çerçevesinde 9 okulda sene başında kurulumlar tamamlanarak faaliyete geçti ve atölyelerde öğrenci ve öğretmen çalışmaları başladı. 2 okulun da kurulumu tamamlanmak üzere olup, çok yakında çalışmalara başlayacak.

            Tasarımları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tasarımcıları tarafından yapılan, şu ana kadarki maliyeti yaklaşık 1.000.000 TL’yi bulan atölyelerin, malzeme ve donanımları sponsorların ve eğitim gönüllülerin katkılarıyla temin edildi.

Kurulan atölyelerde öğrenci ve öğretmenler yeni buluşlara imza atarak üretiyorlar. Her okul ve atölyede değişik branşlarda STEM yaklaşımı eğitimi almış öğretmenlerin liderliğinde öğrenciler; Kodlama ve Arduino eğitimleri, Harezmi Eğitimi uygulamaları, akıl ve zeka oyunları etkinlikleri gerçekleştirirken aynı zamanda STEM tabanlı ders materyalleri geliştirme ve üretme, robot kol, paraşüt tasarımı, havalı araba tasarımı, roket tasarımı, rüzgar enerjisinden elektrik enerjisi elde etme çalışmaları, pinpon robot imalatı, pres makinesi, asit-baz dengesi ıspatı, led parlaklığı, gizemli kutu, araba park sensörü, sensörlü çöplükler gibi bir çok buluş ve üretimlere imza atıyorlar.

            Çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda gelişimleri için STEM Atölyelerini ve STEM eğitimini önemsiyoruz diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA, “STEM eğitimi Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik disiplinleri arasındaki ayrımı ortadan kaldırarak, bu disiplinler arasında tam bütünleşmeyi uyumlu bir şekilde oluşturarak, anaokulundan üniversiteye kadar verilecek proje tabanlı eğitim yaklaşımıyla soru soran, araştıran, üreten ve yeni buluşlar yapabilen bir neslin yetiştirilmesini amaçlamaktadır.

STEM eğitim yaklaşımıyla, öğrencilerin üretim ve buluş yapma alanında yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, problem çözme gibi yetenekleri geliştirilmektedir. Millî Eğitim Bakanlığımızın güçlü yarınları hedefleyen 2023 Vizyon Belgesinde tüm okullarımızda Tasarım- Beceri Atölyeleri kurulmasını öngörülüyor. Biz de ilçemizde bundan sonraki atölye çalışmalarını Bakanlığımızın vizyon belgesinde ifade ettiği ve teknik şartnamesini yayınladığı Tasarım- Beceri Atölyeleri şeklinde gerçekleştireceğiz. En kısa sürede birçok okulumuzda Tasarım- Beceri Atölyeleri kuracağız.” dedi.

STEM Nedir?

STEM açılımı, Science (Bilim), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinden meydana gelmektedir. STEM bu 4 disiplinin bir araya gelerek oluşturduğu, öğrencilerin teorik derslerde gördükleri konuları farklı uygulamalarla deneyimlemelerini sağlayan bir programdır. Öğrenciler hem matematik ve fen bilimlerinin günlük hayatta ne şekilde karşımıza çıktığını öğrenebilmekte, hem de erken yaşta mühendisliğe karşı ilgileri oluşmaktadır.

Exit mobile version