SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Türkiye tarihinin en kapsamlı deniz tatbikatı başladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nca Marmara, Akdeniz ve Karadeniz ve Ege Denizi’nde şe zamanlı olarak, yüzün üzerinde savaş gemisinin katılımıyla düzenlenen ‘Mavi Vatan-2019 Tatbikatı’ başladı.

Hava ve Kara Kuvvetleri desteğiyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet tarihinin en geniş çaplı tatbikatı ‘Mavi Vatan-209 Taktik Tatbikatı’ başladı. Aksaz ve Gölcük Ana Deniz Üslerinden firkateynler ve korvetler tam savaş yüküyle Ege ve Akdeniz`e açıldı. 8 Mart’a kadar devam edecek olan tatbikat için 13 firkateyn, 9 korvet, 16 hücum bot, 7 denizaltı, 7 mayın avlama gemisi, 17 yardımcı sınıf gemi, 14 karakol gemisi, 22 çıkarma gemisi, 1 eğitim gemisi olmak üzere toplam 103 adet gemi boy göstermek için sabahın erken saatlerinde gemilerdeki bayrakların göklere çekilmesiyle açıldı. 10 gün boyunca devam edecek tatbikat gerçeği aratmayacak.

Gerçeğini aratmayan tatbikatta; savaş gemileri su üzerindeki hedefleri vururken, insansız hedef uçaklara gemilerden hava savunma füzeleri ateşlenip, kara bombardımanı yapıldı. Deniz Kuvvetlerinin birlikleri SAS ve SAT`lar ise deniz piyadeleri çıkarma harekatı düzenleyerek, senaryo gereği düşman kara birliklerini teslim aldı.

Deniz, kara ve hava güçlerinin ortak hareket yeteneklerini sınandığı tatbikat 8 Mart’a kadar sürecek ve gemiler 41 limanı ziyaret edecek.

Karadeniz, Akdeniz ve Karadeniz’de Donanma Komutanlığı Deniz Harp Merkezi Komutanlığı koordinesinde yapılacak tatbikatta 10 gün boyunca deniz harekat birliklerine yönelik su üstü harbi, savunma harbi, deniz altı savunma harbi, mayın harbi, elektronik harp ve denizde denetim harekatını içeren harekata hazırlık eğitimleri ve yüksek sür`atlı gelişmiş insansız su üstü ve hava hedeflerine fiili silah atışı eğitimleri; Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından taktik hava gayreti, havadan ihbar ve kontrol uçağı eğitimleri; Kara Kuvvetleri Komutanlığından taarruz ve genel maksat helikopterlerinin atılımı ile müşterek eğitimler verilecek.

Yerli ve milli gemiler ile askeri sistemlerin kullanılacağı tatbikat, yabancı ülkelerden gözlemcilerin katılımına açılmayacak. Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de aynı anda gerçekleştirilecek Mavi Vatan Tatbikatı, üç denizde de eş zamanlı olarak yapılması ve Karar Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri destekli olması özelliği ile Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatı olma özelliğini taşıyor. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan tatbikatla savaş durumunda Türk Donanması’nın hazır bir duruma getirilmesinin amaçlandığı hedefleniyor.

İlgili Haberler

Basında Kartal
15 Mayıs 2024
Kartal’da “Atıklar Potaya” temalı sıfır atık etkinliğinde ilk atışlar Ünlü Basketbolcu Shane Larkin’den

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ÇEVKO Vakfı ve Shane Larkin Vakfı iş birliğiyle düzenlenen ‘Atıklar Potaya’ temalı sıfır atık etkinliği ile geri dönüşüm önemine bir kez daha dikkat çekildi. Kartal İhsan Bayrakçı İlkokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, geri dönüşümle birlikte çevrenin korunmasına yönelik bilgiler öğrencilere aktarıldı. Düzenlenen etkinlik ile okullarda […]

Basında Kartal
14 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den İstanbul Valisi Davut Gül’e Ziyaret

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İstanbul Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret etti. Görüşmede 16 milyonluk nüfusu ile mega kent olan İstanbul’daki çalışmalarında Vali Gül’e kolaylıklar dileyen Başkan Gökhan Yüksel’e, İstanbul Valisi Davut Gül de nazik ziyareti için teşekkür etti. Vali Gül’e; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile koordineli çalışmalar neticesinde Kartal’ın altyapı sorununu büyük […]

Genel
14 Mayıs 2024
Korhan Berzeg’in ölümü kesinleşti! DNA testi sonucu çıktı

Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan evinden çıkmış Ve bir daha geri dönmemişti. Kayıp ekonomist ile ilgili önemli gelişme yaşandı. Balıkesir’in dönem ilçesinde bulunan evinden geçtiğimiz yıl Haziran ayında sabah yürüyüşü için ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan ünlü Ekonomist Korhan Berzeg’in evinin yakınlarında kafatası ve Kemik parçaları […]

Genel
14 Mayıs 2024
Müge Anlı’da cinayet itirafı! Şaban Ataş yasak aşk kurbanı mı?

ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert ile bir cinayet daha çözüldü. Canlı yayında gelen cinayet itirafıyla Şaban Ataş’ın öldürüldüğü ortaya çıktı. Muğla’da ortadan kaybolan Şaban Ataş’ın bulunması için Ailesi ATV ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılmıştı. 22 Mart’tan bu yana Kayıp olan Şaban Ataş olayında şüpheler eski eşi Emine ve yakın […]