SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzla Belediyesi Gülümseyecek

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeni dönemde personelinin bilgi, beceri ve halkla iletişimini en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen Tuzla Belediyesi, kurum içi çeşitli seminerler düzenliyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerlerde, ‘Profesyonel İletişim Teknikleri’, ‘Profesyonel Takımdaşlık’ ve ‘Protokol ve Nezaket Kuralları’ gibi konularda eğitim veriliyor. İki hafta süren ve her müdürlük personeline ayrı ayrı verilen seminerlerle personelin halka karşı daha güler yüzlü, daha samimi davranması hedefleniyor.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Gülümseyen, ilgilenen, çözen” belediyecilik anlayışını hayata geçiriyor. “Her işin başı tatlı bir tebessümdür” diyen Dr. Yazıcı, personelden vatandaşlara karşı daha güler yüzlü ve samimi olunmasını istedi. Halkla kurulacak sıcak iletişimin önemini vurgulayan Dr. Şadi Yazıcı “Amacımız gülen bir belediye, gülen bir personel ve sonuçta da gülen bir vatandaş profili oluşturmak” dedi.
Bu kapsamda, insan kaynakları, iletişim ve farkındalık, zaman ve yaşam yönetimi, takımdaşlık, motivasyon ve stres yönetimi gibi birçok alanda şirketlere seminerler veren, Türkiye`nin ilk ‘aile `koç’larından, Eğitimci Münir Arıkan ve Dr. Uğur Tandoğan tarafından Tuzla Belediyesi personeline yönelik eğitim seminerleri veriliyor. Sinevizyon eşliğinde ve uygulamalı örneklerle desteklenen seminerlerde, halka doğru iletişim kurmanın ve güler yüzlü davranmanın önemi vurgulanıyor.

Beynin Seni Değil, Sen Beynini Kontrol Et!

Bu seminerlerdeki asıl hedefin; beyini tarafından kontrol edilen insanlar yerine, beynini kontrol eden insan olabilmenin sırlarını paylaşmak olduğunu belirten Eğitimci Münir Arıkan; “Tüm seminerlerimde ana hedef; ‘beyini tarafından kontrol edilen insanlar yerine, beynini kontrol eden insan’ olabilmenin sırlarını paylaşmaktır. Hayatımızın en hassas anlarındaki iletişim tarzımız, kişiliğimizi ortaya koymaktadır” dedi.
Hassas anlarda, beynin komutlarına uyma yerine beynimizi kontrol edebilmek, mutluluğa giden yoldaki ilk adım olduğunu belirten Arıkan, “Bu mutluluk öğrenmekle değil, öğrendiklerimizi kendi hayatımızda uygulayabildikçe ortaya çıkar. Başarı, ancak kaliteli ve nitelikli personelle yakalanabilir. Bu seminerler, (kişisel anlamda) içsel ve dışsal iletişiminizi kuvvetlendirmenizi ve (kurumsal anlamda) kurum içi ve kurum dışı iletişiminizi güçlendirecek teknikler vermektedir” dedi.

Belediyeyi Başkan Değil, Personel Temsil Eder

Seminerde “Protokol ve Nezaket Kuralları” konusunda eğitim veren Dr. Uğur Tandoğan ise, “Belediyeye gelen vatandaşlar kiminle muhatap oluyorsa, onun için belediye odur” diyerek personel davranışlarının önemine dikkat çekti. Halk nezdinde belediyeyi Belediye Başkanı’nın değil, personelin temsil ettiğini vurgulayan Dr. Tandoğan, “Sizinle muhatap olan müşteriniz, sizin kendisine karşı gösterdiğiniz davranışa göre kurumunuzu değerlendirecektir. Eğer vatandaşı güler yüzle karşılayıp samimiyetle dinlerseniz, vatandaşın belediyeye karşı algılaması olumlu olacaktır. Aksi takdirde vatandaşın kafasında ‘kötü’ bir belediye imajı oluşacaktır. Bu nedenle müşteriye karşı kullanılacak beden dili çok önemli” diye konuştu.

Çay İçermisiniz?

Tuzla Belediyesi’nin yeni dönemde yapmış olduğu yenilikler bununla da sınırlı değil. Belediyenin giriş katında vatandaşlar için dizayn edilen dinlenme yeri de bu yenilikler arasında. Belediyede işi olan ya da olmayan vatandaşlar, belediyeye giriş yaptıktan sonra klimalı mekânda çayını yudumlayarak televizyon izleyebiliyor. Yaşlı vatandaşlar ise, dinlenme salonunda otururken görevli hostesler gerekli işlemlerini yapıp evrakları kendilerine teslim ediyor.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]