SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sultanbeyli “Milli Şairi” andı

Yayınlanma:
ABONE OL

Milli şair, fikir ve gönül adamı Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın kabulünün 89. yılında düzenlenen programla anıldı.

Fikir ve gönül adamı, âlim, mütefekkir, milli şair, üstad Mehmet Akif Ersoy 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edildiği günde anıldı. Devletin içinde bulunduğu zor dönemde bağlı bulunduğu inancın ve medeniyetin ruh kökleriyle beslenmiş, topluma ışık tutmuş, yazdıklarıyla hala kitleleri peşinden sürükleyen milli şairimiz için Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi.

 

Gençlerin yüreklerine vatan sevgisi, inanç ve vefayı işleyen, milli azim ve imanı besleyen bir değer olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 89. yılında düzenlenen programda şairin hayatı, eserleri, çalışmaları hatırlandı, şiirleri okundu, milli marşın yazıldığı döneme dair konuşmalar yapıldı.

Sultanbeyli Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ve Sultanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırladığı programda ilk konuşmayı yapan, okul müdürü Cemalettin Kapusuz, marşın yazıldığı döneme dair bilgiler verdi, “Gençliğimizin ülkemizi daha aydınlık, müreffeh ve yaşanabilir yarınlara, tarihinden, atalarından ve İstiklal Marşı’ndan aldığı ruhla taşıyacağına inanıyorum.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, milli şairin hayatını özetledi, eserlerinden bahsetti ve “Bazı değerli insanlar vardır ki, ölseler bile gömülen bir hazine gibi her zaman beşerin teveccühüne mazhar olmuşlar, saltanatların en büyüğü olan gönül tahtında yerlerini almışlardır. İşte Akif de onlardan biridir.” şeklinde konuştu.

Ardından Belediye Başkanı Hüseyin Keskin adına konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Demir, “Yüce bir millet ve onun şanlı mensupları olarak bayrağımızı dimdik ayakta tutmak ve ebediyen dalgalandırmak için her zaman olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. İstiklal Marşı’nda ortaya konan inanç ve güven bugünde ihtiyacımız olan manevi atmosferi yansıtmaktadır.”  dedi ve konuşmasını Mehmet Akif’in “Allahu Teala milletimize bir daha milli marş yazmayı nasip etmesin” sözüyle sonlandırdı.

İBB Başkanı Kadir Topbaş adına İBB Kültür Daire Başkanı Av. Numan Güzey, “Mehmet Akif’i 365 gün birbirimize anlatsak yine de anlatmış olmayız. Emsaline az rastlanabilecek bir karakter numunesidir, çok yönlü bir sanatkardır.” dedi ve vatanın vatan olması için sınırlarının çizilmiş olmasının yeterli olmayacağını, vatan kavramının içinin sanatla kültürle doldurulması gerektiğini söyleyerek “Akifimiz, vatan topraklarını vatanlaştıran üst düzey bir sanatçımızdır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif’in hayatı, kişiliği ve eserleri ile marşın yazılış süreci slayt gösterisi ve hazırlanan belgeselle anlatıldı. Milli şairin, “Zulmü Alkışlayamam” şiiri okundu, Üstad Mehmet Akif’in bilinmeyen yönleri anlatıldı. İzleyenlerin duygu dolu anlar yaşadığı program, İstiklal Marşı ve Çanakkale Türküsü’nün tiyatral bir gösteriyle okunmasıyla sona erdi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
15 Mayıs 2024
Kartal’da “Atıklar Potaya” temalı sıfır atık etkinliğinde ilk atışlar Ünlü Basketbolcu Shane Larkin’den

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ÇEVKO Vakfı ve Shane Larkin Vakfı iş birliğiyle düzenlenen ‘Atıklar Potaya’ temalı sıfır atık etkinliği ile geri dönüşüm önemine bir kez daha dikkat çekildi. Kartal İhsan Bayrakçı İlkokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, geri dönüşümle birlikte çevrenin korunmasına yönelik bilgiler öğrencilere aktarıldı. Düzenlenen etkinlik ile okullarda […]

Basında Kartal
14 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den İstanbul Valisi Davut Gül’e Ziyaret

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İstanbul Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret etti. Görüşmede 16 milyonluk nüfusu ile mega kent olan İstanbul’daki çalışmalarında Vali Gül’e kolaylıklar dileyen Başkan Gökhan Yüksel’e, İstanbul Valisi Davut Gül de nazik ziyareti için teşekkür etti. Vali Gül’e; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile koordineli çalışmalar neticesinde Kartal’ın altyapı sorununu büyük […]

Kültür-Sanat
14 Mayıs 2024
Artık sinemaya gitmek lüks oldu

Türkiye’deki enflasyon artışı sinema bileti Fiyatlarını da vurdu. Alım gücünün düşmesi ile birlikte artık sinemaya gitmek de insanlar için lüks hale geldi. Türkiye’de son verilere göre sinemaya giden kişi sayısında önemli bir düşüş yaşanıyor. 2022 yılında sinemaya giden seyirci sayısı 36.1 milyon iken 2023 yılında bu rakam 31.5 milyon oldu. Üstelik 2024 yılında rakamın daha […]

Basında Kartal
13 Mayıs 2024
İBB’den Kartal’a Dev Yatırım: 650 Milyon Liralık İçme Suyu Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yerel seçimler öncesinde Kartal için verdikleri bir sözü daha tuttu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü ve Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen rekor bir yatırımla, 30 bin metrekarelik alanda içme suyu depo inşaatının temeli atıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, temel atma […]