SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesi’nden Kadın Emeğine Destek

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın işbirliği ile Kartal’da yaşayan, çalışan ve üreten kadınlara yönelik “Mikro Kredi Projesi”ni hayata geçirdi.

Kartal Belediyesi, Kartal’da yaşayan ve el emekleri ile geçinmeye çalışan kadınlara yönelik “mikro Kredi  projesini hizmete geçirdi. Yeni proje kapsamında, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Maya Mikro Ekonomik Destek işletmesi Kartallı kadınlara yeni iş kurmaları, iş ortamında yaşadıkları sorunları çözmeleri ve üretimlerini aksatmamaları için mikro destek kredisi verecek.

 

Kartal Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen projeden, üreten ve üretmek isteyen bütün Kartallı kadınlar faydalanabilecek.100TL’den başlayarak 2.500TL’ye kadar verilebilecek mikro destek kredisi, üreten kadının yaptığı iş göz önüne alınarak işinin gerekliliklerine göre hesaplanarak verilecek.

Verilen kredinin geri ödeme koşulları ise ihtiyaç sahibinin 4-12 ay arasında seçebileceği vadelerde yapılabilecek. Ödemelerin düzenli yapılması sonucunda ise kredi alan kişi tekrar kredi ihtiyacı duyduğunda kredi miktarında makul düzeylerde artış yapılabilecek.

Yeni proje ile Kartal’da çalışan kadınların sayısını arttırmayı amaçladıklarını dile getiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ,  bu proje ile kadınların iş hayatında söz sahibi olarak, aile bütçesine destek olacaklarını ifade etti. 

Başkan ÖZ, “Çalışmak ve üretmek isteyen kadınların bu konuda desteklenmesi ayrıca istihdam sağlaması açısından da önemli yer tutuyor. Kadınların iş hayatına ilk adımı atmaları veya iş potansiyelini genişletmelerini sağlayıp, onlara destek olmak sosyal belediyecilik anlayışının gereğidir” diye konuştu.

Kartal Belediyesinin Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ile başlattığı mikro kredi projesi kapsamında iş hayatına atılıp, işini genişletmek isteyen kadınlar kullandıkları mikro kredinin yaşamlarında çok büyük değişiklikler yarattığını belirttiler.

 Mikro Kredi projesi çerçevesinde 1.000 TL’lik kredi kullanarak evine fırın alan Hadiye Altunyürek aldığı fırın ile tarhana ve erişte gibi hamur işleri yaparak gelir elde ediyor. Kartal Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen proje ile ilgili olarak düşüncelerini belirten Altunyürek “Kartal Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfına teşekkür ederim. Çocuğumu kendi paramla üniversiteye hazırlayarak özel ders aldırabiliyorum. Ve artık eşimden harçlık istemiyorum” diyerek duygularını paylaştı.

Projeden faydalanarak kredi kullanan Gülseren Poyraz apartman girişinde bulunan araba garajını kitapçı dükkânına çevirerek içine raf sistemi ve kitap alıp Kartallı yurttaşların hizmetine açtı. Mikro Kredi projesinden faydalanmadan önce kitaplarını kolilerin içinde sattığını belirten Poyraz, kredi aldıktan sonra kitaplarını raflarda satmaya başladığını, ayrıca öğrenciler için kitaplar da getirmeye başladığını dile getirdi. Kredi sayesinde artık önünü gördüğünü de aktaran Poyraz Kartal Belediyesine yaptığı bu projeden dolayı teşekkür etti.

Evde yaptığı nişan ve düğün malzemelerini değerlendirerek bir iş yeri açan Neriman Özbulut, işini genişletmek için Mikro kredi kullananlardan biri. Kredi aldıktan sonra hediyelik eşya ve gelinlik satışı yapmaya başlayan Özbulut, aldığı kredinin kendisi için büyük fayda sağladığını işlerinin daha iyi olduğunu söyledi.

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfının İktisadi İşletmesi olan “Maya” Direktörü Aylin Tuncel, Projenin kadınların ekonomik güçlerini artırmak için uygulanan yoksulluk ile mücadele yöntemi olduğunu söyledi.  Projede pozitif bir ayrımcılık yapılarak,  kadınlara destek verildiğini belirten Tuncel, sadece çalışan ve çalışmak isteyen kadınları desteklediklerini ifade etti. Kartal’lı kadınlar mikro kredi projesinin uygulanmasında görevli olan Sevil Alcı’ya  0216 4521266 numaralı telefondan ulaşabilirler.

               

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]