SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dragos’un Saklı Cenneti, Royal Towers!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Farklı zamanlarda, farklı yaşam tarzında olan insanların tek buluşma noktası, Dragos…Can Yücel, Münir Nurettin Selçuk, Erdal İnönü, Muhsin Ertuğrul, Ali Sami Yen, Vehbi Koç gibi ünlü isimler bir zamanlar Dragos’ta yaşadılar.

 

En yakası açılmadık küfürlerden en acılı ağıtlara; en afili sokak ağızlarından en yoğun sevda şiirlerine; cin gibi zeka pırıltılarından en yalın, en sade söyleyişlere kadar her şeye yer verdiği şiiriyle kim tanımaz Can Yücel’i?

 “Dönülmez akşamın ufkundayız” söylenmeden biter mi bir fasıl gecesi?Münir Nurettin Selçuk besteleriyle gönül teli titrememiş olan var mıdır?

“Sizi sinema salonlarında göremiyoruz pek?” diye soran gazeteciye”Tabii, sinema salonları karanlık oluyor” yanıtını veren Erdal İnönü’yle daha renkli değil miydi siyaset?

Batı tiyatrosunu Türkiye’de kurumsallaştıran Muhsin Ertuğrul…Sporun efsane ismi Ali Sami Yen…Sanayinin kurucusu Vehbi Koç…

Bu isimlerin ortak noktaları neydi dersiniz? Hepsi de hayatlarının bir döneminde Dragos’ta yaşadılar.

Gizli cennet

Coğrafi olarak bakıldığında, Dragos Tepesi sanki Yakacık ve Çamlıca’nın denize bir uzantısı ve hatta Prens Adalarının, özellikle Büyükada’nın devamı imiş gibi görülürdü. Adının tıpkı “Leandros” , “İmbros” gibi Yunan kökenli olduğu belli idi ancak buraya yerleşenler bu mitolojik ad yerine “Orhantepe” ismini kullandılar. Tren istasyonunda “Cevizli” yazıyorsa da bölgenin yerlileri daima “Dragos” dediler.

Aşıkların buluşma noktası

Eskiden, minibüs yolu ya da trenle gelindiğinde istasyonda inilir ve tren yolu köprüsünden geçilirdi. Tekel Fabrikası arazisine paralel, çınar ağaçları ile çevrilmiş dar yokuş tırmanılır, yol tepeye doğru devam ederdi. Dragos Tepesi’ndeki kayalıklar İstanbullu aşıkların romantik buluşma mekanlarından biriydi. İstasyon tarafı varoş yerleşimi ile dikkat çekerdi. Ancak diğer taraftaki yolun yarılarına gelindiğinde sanki Dragos’un öteki yüzü ortaya çıkar, içlerinde birçok ünlü ve varlıklı kişinin yer aldığı ayrı bir kesimin muhteşem Adalar manzarasına hakim villaları size yol boyunca eşlik ederdi.

Dragos Royal Towers zamanları eşitliyor

Bugüne gelindiğinde, DAP YAPI’nın, gelecek için yaşam alanları oluşturma misyonuyla eskiden Bağdat Caddesi olarak anılan sahil yolunda, denize 100 metre mesafede inşa edilen Dragos Royal Towers zamanlar arasındaki farkı kaldırıyor. Proje, sadece lüks bir yaşam alanı değil, geleceğin ötesine göndermeler yapan ayrıntılarıyla yeni çağa ait bir konsept olarak nitelendiriliyor.

1+1 daireler 412 bin liradan başlıyor

Benzerleri sadece Miami, New York ve Dubai gibi merkezlerde görülebilen Dragos Royal Towers 4 blokta 212 daireden oluşuyor. Projede büyüklükleri 88-270 m2 arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor.

150 milyon TL’ye mal olan projede fiyatlar 412 bin TL’den başlayıp 1 milyon 630 bin TL’ye kadar çıkıyor. Krize rağmen pahalı dairelerin rahat satıldığını belirten Ziya Yılmaz, bunda ilçenin geleceğinin parlak olmasının da rolü bulunduğunu söylüyor. Yılmaz, “Kartal’ın geleceği parlak, parlak olmasa bile biz parlatacağız. Çünkü girdiğimiz yerde yatırımlar bizden sonra artıyor, birçok firma arkamızdan geliyor. Kaldı ki bu bölgede bin yatlık bir marinanın inşa edilecek olması gibi yatırımcıya kazandıracak gelişmeler de söz konusu” diyor.

Görkemli bir dikey mimariye sahip olan proje daha çok futbolcu, akademisyen ve bürokratlar tarafından tercih ediliyor.

Futbolcuların gözdesi

Bursasporlu Ali Tandoğan, projede 203 ve 179 metrekarelik iki konut satın aldı. DAP YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, hedeflerinin 3 büyüklerde oynayan tüm futbolculara ev satmak olduğunu belirtiyor. Şimdiye kadar tüm projelerde 20 ‘ye yakın futbolcuya ev satan DAP YAPI, halen görüşmekte olduğu10 civarında futbolcuyla önümüzdeki aylarda el sıkışacaklarını belirtiyor.

2010 eleme yılı olacak

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz 2010 yılının bir sektör açısından bir eleme yılı olduğunu ve ilgisiz kişilerin konut üretmeye kalktığını hatırlatarak, “kontrolsüz kampanyalarla tüketiciyi tavlamaya çalışan bu tür firmalar konut sektörünün sanıldığı kadar basit ve kolay olmadığını gördüler.” diyor.

 

Yılmaz , “Bin konutluk bir projenin üretiminde, yapılacak yatırımın en az yüzde 40 ‘lık bölümünün kaynak temininden sonra projenin üretimine başlanmalı. Bundan sonra atılacak adım, satışa dayalı finansman modeliyle projeyi üretmek olmalı” şeklinde konuşuyor. 

Dap Yapı krizde ivme yükseltti

Global krizin etkisiyle inşaat sektöründe birçok projenin durma noktasına geldiğini, Dap Yapı gibi sektöre öncülük eden firmaların krizden kötü etkilenmeden yoluna devam ettiğini söyleyen Ziya Yılmaz , Dragos Royal Towers ‘ın yüzde 80 ‘inin satıldığını , Aralık 2010 ‘da projenin tamamlanacağını kaydediyor.

DAP YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz anlatıyor:

 

Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi

Kartal’ın Anadolu yakasının merkezi haline getirilmesi vizyonuyla planlanan, Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 100’den fazla sanayi tesisi bölgeden taşınmaya başlandı. Nitelikli konut siteleri, hizmet ve kültür alanları, opera binası, Kartal marinası, oteller ve sosyal alanlarıyla Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi bölgenin çehresini değiştirecek.

Kartal’da 2010’da hizmete açılacak olan ve Anadolu yakasının tüm adliyelerini bir araya toplayan Avrupa’nın en büyük Adliye Sarayı projesi, bölgeye yakın bir tarihte önemli bir nüfus sirkülasyonu kazandıracak. Konut ve işyeri talebi hızla artacağı için yatırım açısından çok avantajlı.

Bölgede, 1 milyon metrekare alanda fuar alanı yapılıyor. Burası eğlence ve aktivite merkezi olacak. Otel, kongre merkezi ve fuar alanı şu an inşaat halinde. Ayrıca Pendik’te 13 milyon metrekare alan kamulaştırılarak Pendik Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında “İleri Teknoloji Parkı” projesi planlandı. Burası Silikon Vadisi niteliğinde AR-GE üssü olacak. Bu yönleriyle Kartal ilçesi, Gebze, Pendik ve Tuzla için cazibe merkezi oluyor.

Ulaşım avantajları cezbediyor

Anadolu yakasının Büyükdere Caddesi ve Levent’i olma yolunda ilerleyen Kartal, ulaşım ve konum açısından çok avantajlı bir noktada bulunuyor. E5 ve TEM bağlantısı hem özel araç hem de toplu taşıma için güçlü ulaşım aksları yaratıyor. Kadıköy -Tuzla istikametinde, çift yönlü hafif raylı sistem güzergahı önemli bir ayrıcalık. Kısa sürede tamamlanması beklenen ve Kartal-Kadıköy arasını 15 dakikaya indirecek olan metrobüs hattı ile Marmaray projesi bölgeye değer katacak. Kartal, karayolunun yanı sıra Sabiha Gökçen Havalimanı ve denizyolu ulaşım noktalarına da çok yakın.

Dragos Royal Towers, İstanbul Büyüksehir Belediyesi’nin İstanbul Çevre Düzeni Planında kentin üç yeni çekim noktasından biri olarak gösterilen Kartal’da Kentsel Dönüşüm Projesine oldukça yakın bir noktada inşa ediliyor. Sanayi tipi yapılaşmalar yerine nitelikli konut ve rezidans siteleriyle çevrelenen proje bu yönüyle güvenli ve planlı gelişen bir noktada yer alıyor.

İlgili Haberler

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları
Basında Kartal
16 Mart 2024
Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Kartal’ın Gelecek Vizyonu’nu proje lansman toplantısıyla açıkladı. Kartal için hayata geçireceği çalışma ve projeleri anlattı. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde Kartallı komşuları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Başkan Yüksel, sonrasında ise ilk olarak 5 yıllık görev süresinde gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yaptığı hizmetler […]

Basında Kartal
14 Mart 2024
Aydos Ormanı’nda hummalı temizlik çalışması

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydos Ormanı’nda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Kartal’da çevre kirliliğini önlemek, orman ve denizleri korumak, karbon ayak izini azaltmak ve küresel çevre sorunlarının çözümüne katkı sunmak için başarılı çevre politikalarını hayata geçiren Kartal Belediyesi, doğada yok olması milyonlarca yıl süren atıklar için düzenli gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına Aydos Ormanı’nda devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]