SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yakacık Ayazma’da ne ruhsat var, ne denetim…

Yayınlanma:
ABONE OL

Su akar devlet bakar!..

Yakacık Ayazma’da satılan kaynak sularının, Sağlık Bakanlığından ve Belediyeden izin alınmadan,  ruhsatsız  ve kontrolsüz bir şekilde satıldığı ortaya çıktı.

Valilik İl Özel İdare yetkilileri ile,  CHP’li İl Genel Meclisi Sağlık Komisyonu üyeleri,   İlhan Güzelgün, Turgay İbrahim Ağaoğlu Yusuf Günay, İrfan Acar’dan oluşan heyet, Yakacık Ayazma’da, Özel İdareye ait yeraltı kaynak sularının tespiti ve izinlerinin bulunup bulunmadığı konusunda tespit yaptı.

Yapılan tespitlerde, iş yerlerinin Belediyeden ve Sağlık Bakanlığından izinlerinin bulunmadığı ve çıkarılan suların sağlık denetiminden geçmeden ve kontrolsüz bir şekilde satıldığı tespit edildi. Denetimlerde, Kartal Belediyesi zabıta ekipleri de, iş yeri ruhsata bulunmayan işletmelere tutanak tuttu. İş yerlerinde vergi kaydının dışında diğer kurumlardan alınması gereken izinleri bulunmaması görevlileri şaşırttı.

Denetimler sırasında yapılan tespitlerde, aralarında bir cami’nin de bulunduğu bir çok yerde sondaj yapıldığı çıkarılan suyun sağlık kontrolünden geçmeden ve kayıtsız olarak satıldığı, bazı yerlerde ise elde edilen suyun, hortumla yerin altından gizlice metrelerce uzaklıkta bulunan tankerlere aktarıldığı belirlendi.

 

İlhan Güzelgün

Komisyon üyelerinden CHP  Kartal İl Genel Meclisi üyesi İlhan  Güzelgün denetimle ilgili şunları söyledi “Korkunç bir manzarayla karşılaştık. Birileri yer altı kaynak sularımızı denetimden yoksun bir şekilde vatandaşlara satıyor. Sağlık Müdürlüğü’nden izin almadan, Belediye’den çalışma izni alınmadan, bir tek vergi levhasıyla burada yurttaşlarımıza su satılıyor.  Burası yol geçen hanına dönmüş, önüne gelen kazmış, suyu almış ve satıyor. Rezalet.. Yaklaşık 8-10 yeri denetledik, yalnızca Yakacık Taşeren Su’nun ruhsatı var. Kartal’ın bu sorununu meclise taşıyacağız ve bu konunun takipçisi olacağız”

 

Konuyla ilgili Belediye Başkanı’nı da ziyaret edeceklerini ifade eden Güzelgün “Belediye Başkanımızı bilgilendirip konuyu değerlendireceğiz, Zabıtalar da tutanaklarını tuttular. Hiçbir çalışma ruhsatının olmadığını yerinde gördük. Belediye Başkanımız da bu konularda çok duyarlıdır, kendisi bu konuyu görse, vicdanen çok rahatsız olacağını biliyorum. Çok dik duruşa sahip bir Belediye Başkanımız var, bu konuyla ilgili bir dosya hazırlayıp kendisine sunacağım”

Turgay İbrahim Ağaoğlu

İl Genel Meclisi üyesi Turgay İbrahim Ağaoğlu  “Yakacık heyelan bölgesi, önüne gelen kuyu kazıyor, önüne gelen sondaj yapıyor. Burada böyle gelişi güzel kuyular kazıldıkça, bir deprem olduğunda Yakacık Soğanlık’a doğru akacak. Biz bunu engellemeye çalışıyoruz. Bu nedenle denetim yapıyoruz, ruhsatları var mı, kanuni mi çalışıyorlar bunlara bakıyoruz. Bir de burada vergi kaçakçılığı var, adam su satıyor vergi vermiyor. Burada vatandaşın hakkı yenmiş oluyor, kanunsuzluk olmaması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]