Maltepe Türk Ocağı ‘ Nevruz’u ’ şölen havasında kutladı

Yayın: 08:15 - 22.03.2010
Güncelleme: 08:15 - 22.03.2010

Maltepe Türk Ocağı , Başıbüyük Çam Evi’nde gerçekleştirilen “Ergenekon’dan Çıkışının  4647. yıldönümü: ”Nevruz Şölenini” kutladı.  Program ecdat ruhlarına fatiha ile başladı. Maltepe Türk Ocağı başkanı Halit CAN yaptığı açış konuşmasında:”Nevruzun beşbin yıllık en eski ve milli bir bayramımız olduğunu söyleyerek, bu günde baharın gelişiyle tabiatın dirildiği gibi Türkler’in de Ergenekon’dan çıkarak yeniden dirildiklerini ifade etti. Bu milli bayramın her yıl kutlanarak Türk’ün bağımsızlık aşkı ve kararlılığının asla sona erdirilemeyeceği bütün dünyaya ilan edilmektedir dedi.” Bu günün Türk Milleti’ne huzur, bolluk ve bereket getirmesi temennisi ile konuşmasını bitirdi.

 

 Yoğun katılımın gerçekleştiği şölende demir dövme töreninin ardından şölen yemeği ikram edildi. Ateşten atlama töreni ise Nevruz ateşinin yakılmasıyla başladı ve ardından şölene katılanlar hep birlikte ateş etrafında kenetlenerek horon ve halay oynadılar.

Şölen  Çağlar KAYA’nın Türk Halk Müziği konseri ile tamamlandı. Türk Ocakları Gençlik Kolları Marmara Bölge Başkanı Ahmet Selçuk CAN, Sakarya, İzmit, Gebze, Bakırköy Türk Ocakları Gençlik Kolları başkanları ve Anadolu Aydınlar Ocağı temsilcileri de şölendeydiler.

Exit mobile version