Kartal Belediyesi yaşlıları unutmadı

Yayın: 15:24 - 22.03.2010
Güncelleme: 15:24 - 22.03.2010

Kartal Belediyesi düzenlediği etkinliklerle yaşlılar haftasını kutladı.

Kartal Belediyesi ve Özel Huzurevleri Derneği işbirliği ile Kartal’da huzurevlerinde yaşayan yaşlılara yönelik etkinlikler ve ziyaretler yapıldı. İlk gün yaşlılara yapılan ziyaretle başlayan program daha sonra düzenlenen kahvaltı ve konserlerle son buldu.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Özel Huzurevleri Derneği işbirliğinde 18 -24 Mart tarihleri arasında kutlanan yaşlılar haftası etkinlikleri gerçekleştirildi. Kartal’da bulunan özel huzurevleri ziyaret edilerek yaşlılara pasta ve meyve suyu ikramı yapıldı. Mart ayında doğan yaşlıların doğum gününün de kutlandığı program çerçevesinde yaşlılara karanfil ve gül dağıtıldı.

Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi ve Kartal’da bir otelde yapılan gösteriler ve kutlamalar da, yaşlılara müzik dinletisi sunuldu. Yaşam Huzurevinin kurduğu yaşlılar korosunun seslendirdiği eserlerle eğlenen yaşlılar, şarkılara eşlik ederek kimi zaman duygulu, kimi zaman da coşkulu dakikalar yaşadı. Konser sonunda Kartal Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Ali Yılmaz, yaşlıların haftasını kutlayarak koroda bulunan yaşlılara çiçek dağıttı.

 

Etkinliklerin son gününde yaşlılar, Kartal Belediyesi ve Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kumral ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün eşi Feray Öz’ün de katıldığı kahvaltılı toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda söz alan Öz ve Kumral, toplumsal yaşamın temel kuralının karşılıklı sevgi ve saygı olduğunu vurguladılar.  Yapılan konuşmalarda, yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygının, onların gelecek kaygılarını azaltacağının altı çizilerek, herkesin yarınların yaşlısı olduğu ifade edildi.

Exit mobile version