SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da engellilerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalar

Yayınlanma:
ABONE OL

Yaptığı çalışmalarla Kartalda yaşayan engellilerin yaşam şartlarını yükselten Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi Kartal’a engel yok sloganıyla” çıktığı yolda engelleri tek tek aşıyor.Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi yaptığı çalışmalarla Kartalda yaşayan engellileri her alanda destekliyor. 2009 yılında çalışmalarına başlayan Engelliler birimi, engelli vatandaşların ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

 

“Kartal’a engel yok” sloganıyla yola çıkan ve Kartal’da yaşayan engellilere sunulacak hizmetlerin planlanmasında büyük çalışmalara imza atan Engelliler Koordinasyon Birimi, Kartal genelinde yapılan çalışmaların etkili olması amacıyla envanter çalışmalarını da hız kesmeden devam ettiriyor.

Kartalda yaşayan engellilerin ve ailelerinin taleplerini,  önerilerini karşılama noktasında büyük çaba sarf eden Kartal Belediyesi Engelliler Birimi faaliyetlerini özveri ile sürdürüyor. Engelli vatandaşlara yönelik sosyal, kültürel ve eğitim alanında yaptığı çalışmalar dışında engellilerin istihdam edilmesi konusunda da faaliyet gösteren birim, ayrıca hukuksal danışmanlık ve resmi hizmetlerde de aracılık sunuyor.

Hastane ya da sosyal gereksinimleri karşılamak için nakil araca ihtiyacı olan engellilere randevu ile hizmet veren birim, ev ziyaretleri yaparak medikal (hasta alt bezi, manüel ve akülü araç, pansuman malzemeleri gibi) yardımlar da yapıyor. Ayrıca eğitim ve psiko-sosyal danışmanlık hizmeti veren Koordinasyon birimi, önemli gün ve haftalarda yaptığı etkinliklerle engellileri sosyal hayata bağlıyor.

 

Özgür Uğur ve Ayhan Alkan yönetimindeki Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi yaptığı kültürel ve eğitici seminerlerle yurttaşları engellilere yönelik bilinçlendiriyor.

 İlk eğitim çağındaki öğrencilerden başlayarak bütün yurttaşlara engelliler hakkında periyodik olarak bilgilendirici toplantılar düzenleyen birim engellerin aşılması noktasında her kesimi duyarlı olmaya çağırıyor.

 

Engelli maaşı, evde bakım ücreti, İETT beyaz kart ve Başbakanlık engelli kimlik kartı gibi resmi yazışma ve görüşmeler ile de engellilere yön veren Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi, başvuru ve görüşmeler ile ilgili olarak hizmetlerini devam ettiriyor. İŞKUR tarafından verilen ilanları sürekli olarak takip eden birim, iş başvurusunda bulunan engellilere de bu konuda aracılık hizmeti sunarak, yönlendirme hizmeti sağlıyor.

İletişim: Petroliş Mah. Üsküdar Cad. Besimpaşa Sok. No:2 Kartal-İSTANBUL

Tel: 0216 586 99 94                      

E-posta:  engelliler@kartal.bel.tr

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]