SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kamu Sen’den Siyah Çelenk

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Kamu Sen, İstanbul Çin Baş Konsolosluğuna siyah çelenk koyarak Çin’in Türkistan’da yaptığı vahşeti protesto etti.

“Kürşad’ın narasıyla indik, Tanrı dağından

Ruhumuzu kandırdık, Orhun ırmak’ından”

Türkiye Kamu Sen İstanbul Başkanlığınca organize edilen protesto eylemde; Çin’in Türkistan’da yaptığı vahşeti kınayan Kamu Senliler, Çin İstanbul Baş Konsolos’luğu önünde basın açıklaması yaparak, konsolosluğa siyah çelenk koydular.

Sarıyer’de yapılan protesto eylemine, aralarında Pendik, Kartal, Kadıköy ve Üsküdar’ında bulunduğu Kamu Sen’e bağlı tüm İstanbul şubeleri katıldı. Eylemde başkan ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan’ın basın açıklamasını okumasıyla başlayan protesto mitingi konsolosluğa siyah çelengin konmasıyla sona erdi.

Mitingde Nihal Atsız’a ait “Kürşad” şiirini okuyan Kamu Senliler,  “Türkistan’a özgürlük”, “Çin, Türkistan’dan elini çek”,  “Doğu Türkistan yanıyor. Gök Bayrak kan ağlıyor.” şeklinde slogan atıp, tekbir getirdiler.

Bostan yaptığı açıklamada özetle: “Yarım yüzyıldan daha uzun bir süredir, zorbalıkla işgal ettiği Doğu Türkistan’ın Türk-İslâm karakterini yok etmek için elinden gelen her şeyi yapan Çin, bir yandan nüfus yapısını Çinli göçmenlerle bozarak bir “Çin toprağı” haline getirmeye çalışırken, diğer yandan da, soykırım politikalarıyla Türkleri imha etmeye devam etmektedir.

Türkiye Kamu-Sen olarak, öncelikle Türk kamuoyuna ve Türk hükümetine ve sonra da Dünya Kamuoyuna çağrıda bulunuyor ve diyoruz ki:

Ey Türk Milleti!

Doğu Türkistan yanıyor! Gök Bayrak kan ağlıyor! İşgal altındaki Doğu Türkistan senin de ülken! Orada katledilen insan senin insanın; sen ne isen o da o da aynı sen! Sessiz kalma!

Kendi vatanına ve kendi insanına sahip çık! Çinli’nin malını alma; unutma ki onlara ödediğin her kuruş Doğu Türkistanlı kardeşin için mermi ve satır parası olmaktadır!

Ey Türk Hükümeti!

Doğu Türkistan yanıyor! Gök Bayrak kan ağlıyor! Bil ki, ha Türkiye, ha Doğu Türkistan; her ikisi de bir ve aynıdır! Doğu Türkistan’a sahip çık! Üç kuruşluk ya da üç milyar kuruşluk da olsa ticaret gibi ıvır-zıvır şeyler için vatanını satma! Doğu Türkistan’ın davasını dünyanın gündemine taşı! Başkasından bekleme! Unutma! Doğu Türkistan’ın ve Doğu Türkistanlıların gözü Türkiye’de! Onları satma! Filistin için kavgayı göze aldığın gibi, Doğu Türkistan için de kavgayı göze al!

Ey İslâm dünyası!

İslâm dünyasının tek müşterek davası Filistin değildir! Doğu Türkistan da İslâm toprağı, hem de en halisinden ve Doğu Türkistanlılar da Müslüman; hem de en halisinden! Doğu Türkistan’ın davasına sahip çık!

Ey Dünya insanları! Ey Birleşmiş Milletler Teşkilatı!

Kürrei Arz’ın bu bölgesinde, tarihe ışık götürmüş, medeniyet götürmüş, kadim bir millet, öz toprağında köle yapılıyor, sürülüyor, katlediliyor ve soykırıma tabi tutuluyor! Bu insanlık dışı vahşeti artık durdurun!” dedi.

Haber: M. Nazım Telli

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]