SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sancaktepe’de İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla çifte açılış

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi eğitime yaptığı desteği sürdürüyor. “Her Mahalleye Bir Kültür ve Bilgi Merkezi” projesi kapsamında ilk kültür ve bilgi merkezi Sancaktepe Yunus Emre mahallesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Açılışa, halkın ilgisi yoğun oldu. Başkan Kadir Topbaş’ın alana gelirken halk tarafından coşkuyla karşılanması dikkatlerden kaçmadı.

 

Yunus Emre Kültür ve Bilgi Merkezi’nin açılışına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Eski Milletvekili ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Necmettin Kalkan, Eski Belediye Başkanları, Sancaktepe Ak Parti İlçe Başkanı Azmi Ekinci, halk ve öğrenciler katıldı.

 

Ulusal ve yerel basının yoğun ilgi gösterdiği açılışta ilk konuşmayı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem yaptı. Erdem, eğitim ve öğretimin önemini vurgulayarak “Hızlı bir değişim sürecinin yaşandığı bu çağ ‘Bilgi Çağı’ olarak adlandırılmaktadır. Bilgi teknolojisindeki hızlı gelişmeler, toplumların yapılarının yeniden şekillenmesine neden olmaktadır” dedi. “Ülkelerin kalkınmasındaki en büyük payın, nitelikli insan gücünde olduğunu burada belirtmemde fayda var. Bu sebepledir ki; eğitim ve öğretim denince ‘Nitelikli Eğitim’ akla gelmektedir” şeklinde konuyu izah eden Başkan Erdem, geçmişte ve şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımların, Sancaktepe için çok önemli olduğunu ve halkın yapılanlara vefa borcunu daima gösterdiğini söyledi.

Sözlerini Kültür ve Bilgi Merkezi hakkında verdiği bilgilerle tamamlayan Erdem, “İşte bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz kültür ve bilgi merkezimiz vasıtasıyla, nitelikli insan yetiştirmek için fiziki yapı bakımından, ders araç ve gereci bakımından ve personel bakımından gençlerimize daha avantajlı imkânlar sunduğumuzu söylemek mümkündür. Önümüzdeki günlerde 2 kültür ve bilgi merkezinin açılışını daha gerçekleştireceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptığı konuşmada, gençlere yapılan yatırımın önemini vurguladı. Topbaş, “Alt ya da üst yapı hizmetlerinde yapılan aksaklık yada gecikmeleri telafi etme mümkündür ama insanın eğitimindeki ihmalin telafisi yoktur. Bu yüzden adına yakışır bir kültür ve bilgi evinin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını” vurguladı. Başkan Topbaş, emek verilmeden karşılığın alınamayacağını, bu yüzden de eğitime yapılan yatırımların bir toplumun geleceğine yatırım” olduğunu sözlerine ekledi. Büyükşehir Belediye Başkanı “belediyelerimiz çalışıyor, Ankara’da hükümetimiz çalışıyor. Sizlerin desteklerinizle daha güzel günlere yaşayacağız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yunus Emre Kültür ve Bilgi Evi’nin açılış kurdelesini kesen heyet, topluca hizmete açılan binanın içini gezdi.

Kültür ve Bilgi Merkezi’nde yapılan programlarla; okullarda eğitim-öğretim yapan geçlere yardımcı olmak amacıyla değişik branşlarda etütler yapılacak. Kültür ve Bilgi Merkezi’ndeki sınıflarda öğrenci sayısı azlığının yanı sıra, kitaplıklar, bilgisayarlar bulunuyor. Bu nedenle, öğrenciler buradan aldıkları destekle derslerinde daha başarılı olmaları hedefleniyor. Her katı 200m2 olmak üzere 5 kattan oluşan bina, toplam 1200 m2’den oluşuyor. Bilgi Merkezimizin bodrum katında; Masa Tenisi ve Spor Alanları, zemin katında; giriş, bekleme alanı, 1. katında; 24 kişilik bilgisayar eğitimi derslik ve kütüphane, 2. katında; İngilizce, Matematik ve Satranç derslikleri, 3. katında; Türkçe, Fen, Sosyal derslikleri, sorumlu odası ve müdür odası, 4. katında; Tiyatro ve Konferans için kullanılabilir 60 kişilik çok amaçlı konferans salonu bulunuyor.

Diğer yandan burada düzenlenecek kurslarla da farklı yeteneklere sahip olan gençlerimiz eğitilmesi sağlanıyor.

Yunus Emre Kültür ve Bilgi Merkezi açılış töreninde de bulanalar, daha sonra Samandıra Merkez İlköğretim Okulu Spor Salonu açılışını gerçekleştirmek üzere Samandıra’ya geçti. Öğrenci ve halkın burada da yoğun ilgisiyle karşılaşan her iki başkan halkı selamlayarak törendeki yerlerini aldılar. Buradaki protokol konuşmasında ilk olarak Başkan İsmail Erdem yaptı. Konuşmasında, Sancaktepe’ye her alanda yaptıkları hizmetin artarak süreceğini belirttikten sonra, imar planları ve ihalesi yapılan Araştırma ve Eğitin Hastanesinin müjdesini yineledi. Başkan Erdem, “Metro, Üsküdar Sarıgazi ve hatta Samandıra’ya getirilmesi çalışmalarının sürdüğünü belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, “120 okulumuza spor salonu açtık. Şimdi de 10 tane daha açarak bu sayıyı 130’a çıkarıyoruz. Samandıra’daki bu salon gençlerimize sağlıklı ve dinç olmaları için imkân sağlamış olacaktır. Ümit ediyorum ki gençler kendilerine sunulan imkânları iyi değerlendirirler. Biz hizmete yılmadan devam edeceğiz, sizler de bizlere güvenmeye devam edin” şeklinde sözlerini tamamladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen, programda yaptığı kısa konuşmada; gençlere verilen önemin göstergesi olarak, spor ve kültür alanında hükümet olarak teşvik edici çalışmalar içinde olduklarını belirtti.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]