SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Polis Haftasında Kartal’da okullar arası futbol turnuvası

Yayınlanma:
ABONE OL

Polis  Haftası  etkinlikleri   kapsamında   okullar  arası  minikler futbol müsabakaları düzenlenecektir.

Sporcu piramidinin tabanını oluşturan İlköğretim Kurumlarında okuyan öğrencilerin; futbol konusunda eğitimini sağlamak, beden, fikir ve ruh sağlığını geliştirmek, onların çalışkan olma, kendine güven, çabuk karar verme, dürüst, kontrollü ve disiplinli olma yeteneklerini geliştirmek, cesaret ve mücadele gücünü artırmak, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak, sporda kazanılan iyi alışkanlıklar sayesinde, vatan ve millet sevgisi, Millî birlik ve beraberlik duygularını kazandırmak, hem eğlenmelerine, hem öğrenmelerine zemin hazırlamak ve futbola yetenekli çocukları tespit ederek elit futbolcular olarak yetişmelerini sağlamak için düzenlenen bu etkinlik ayrıca çocukların yaşantısına renk katmakta  katkıda bulunacaktır.

KAPSAM

 

İlköğretim Kurumlarında Öğrenim gören; 1998–1999-2000  doğumlu erkek öğrencilerden oluşan okul akımları, müsabakalara katılabilecektir. Takım oyuncularının tamamı okulun kayıtlı ve devamlı öğrencisi olacaktır.

 

1.Minik Futbol  müsabakaları 22  takımın katılımı ile  eliminasyon usulü   4 grupta   oynanmasına , Grup birincileri, galipler FİNAL – Mağluplar   3-4 ‘ Lük Maçı   (Tüm Maçların    berabere   bitmesi halinde 3 er penaltı atışı yapılır.)

2.Müsabaka süresi 2×15 = 30 dakikadır, Bir Takım 12 Kişiden Oluşur  7 Kişi Oynar  5 Oyuncu Değişikliği isteğe bağlıdır.  (bunlardan birisi kaleci) olacaktır. oyundan alınan oyuncu tekrar oyuna giremeyecektir.

3.Müsabakalarda GERİ PASI KURALI UYGULANACAK , Ofsayt Ve Taç Atışı Kuralı Uygulanmayacaktır.

4. Müsabakalarda 01.01.1998 – 1999 -2000 doğumlu sporcular oynayabilir.

5. Müsabaka hakemi, çocuklara  olumsuz davranan  Öğretmeni-çalıştırıcı-takım sorumlusunu  ilk ikazdan sonra  olumsuz davranışlarının devamında saha dışına çıkartacaktır.

Bu statüde belirtilmeyen konularda  , TFF Futbol Müsabaka talimatları geçerlidir

6. MÜSABAKALARA KATILIM ÜCRETSİZDİR.

7. TAKIMLAR MÜSABAKALARDAN ÖNCE ORG. KOMİTESİNE  ; OKUL MÜDÜRÜ ONAYLI VE SAĞLIK RAPORU YAPILMIŞ ŞEKİLDE ;  TAKIM ESAME LİSTESİNİ VE SPORCULARIN  NÜFÜS CÜZDANLARINI TESLİM ETMEK ZORUNDADIRLAR.

8. KÜÇÜKLER KATEGORSİ FUTBOL MÜSABAKALARINDA FİZİKİ UYGUNLUK:

Küçükler kategorisinde (erkek) düzenlenen yarışmalarda; yer alan sporcu öğrencilerden bazılarının yaşlarının fiziki görünüm olarak Nüfus Hüviyet Cüzdanlarında yazılı olandan daha büyük olduğu gözlenmektedir. Fiziki görünüm olarak emsallerinin çok üstünde gösteren bu sporcuların diğer normal görünümlü sporcularla birlikte yarıştırılması eşitsizlik yaratmakta, sakatlanmalara ve diğer bazı olumsuz sonuçların doğmasına sebep olmaktadır.

Bu nedenle Tertip komitesi tarafından, doğabilecek sorunlara meydan vermemek amacıyla bu durumda olan öğrencilerden, Üniversite veya Devlet Hastanelerinden alınacak fotoğraflı, T.C. Kimlik numaralı, tarihli, sayılı ve Başhekim onaylı ana yaşını belirten el bileği grafisi ile belirlenen kemik testi raporu istenecektir. Raporda yaş aralığında belirtilen yaş üst sınır kabul edilir.

 

Örnek: Raporda belirtilen “12–13 yaş aralığında” ifadesi 13 yaş olarak kabul edilir.

            Hastane doğum raporunu belgelendirenlerden kemik testi raporu istenmeyecektir.

          Tertip komitesinin kararları kesindir, herhangi bir makama itiraz ve şikâyette bulunulmayacaktır.

9. Saha İçine Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Ve Görevli Okul Yöneticisi  Dışında Hiç Kimse Olmayacaktır. Ancak Okullar Dışardan Antrenör Tutmuşlarsa Kaymakamlık Onaylı Okul Yazısını İbraz Ederek Saha İçine Girebilir.

10. Müsabakalara Seyirci Öğrenci Getirmek Yasaktır. Yarı Final  ve final müsabakalarında 50 öğrenci gelebilir . ancak öğrencilerin müsabaka sırasında , sonrasında ki  davranış ve güvenliğinden direkt okul müdürü sorumludur.( 50 öğrenciye mutlaka 2 öğretmen , 1 idareci bulunacaktır. )

11 Müsabakalar Sırasında Güvenliği Kartal Emniyet  Müdürlüğü Sağlayacak , Kartal  Sağlık Grup Başkanlığı 1 Ambulans Ve  Doktor Bulundurmak Zorundadır.

12.KATILAN TÜM OKUL SPORCULARINA KATILIM BELGESİ VE POLİS HAFTASI NEDENİYLE SÜPRİZ HADİYELER. TURNUVADA 1-2-3-4 OLAN TAKIMLARIMIZA KUPA VE MADALYALAR VEİLECEK.

13.  Müsabakalar   KARTAL YUNUS  AKVARYUM HALI SAHA TESİSLERİNDE OYNANACAKTIR.

 

ORGANİZASYON KOMİTESİ

BAŞKOMSER ÖZKAN KARA -KARTAL İLÇE EMNİYET ÇOCUK BÜRO AMİRİ

ÖZGÜR ZENGİN – KARTAL SPOR GENÇLİK GELİŞTİRME ANTRENÖRÜ

REFİK YILDIRIM – ÖĞRT ZEKERİYA GÜÇER İ.Ö.O – BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]