Ülkenin geleceğinin mimarı olacak Kartallı süper beyinler

Yayın: 14:09 - 24.08.2019
Güncelleme: 14:09 - 24.08.2019

Üniversite sınavında büyük başarı gösteren Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin öğrencileri konuştu.

YKS 2019 sonuçlarına göre Kartal İHL’li 162 öğrenci çeşitli fakültelere yerleşme başarısı gösterdi. Kartal İHL, Mühendislik Fakültelerine 37, Tıp Fakültelerine 32, Hukuk Fakültelerine 21, Siyaset Bilimi ve İktisadi Bilimler Fakültelerine 18 talebe gönderdi. Öğrencilerden 27’si Boğaziçi Üniversitesi’ne, 18’i Marmara Üniversitesi’ne, 15’i İstanbul Teknik Üniversitesi’ne, 14’ü İstanbul Üniversitesi’ne, 10’u Galatasaray Üniversitesi’ne yerleşti.

Eşit ağırlık türünde Türkiye 2. olan Ahmet Selim Gül, “Biz İmam Hatip’te, sınava hazırlanmaktan daha önemlisi dinimizle ilgili bilgileri edindik. Fıkıh, siyer, hadis, kelam ve benzeri dersleri aldık. Yasin ve Fetih surelerini ezberledik. Bazı arkadaşlarımız maşallah okulla birlikte hafızlık eğitimini birlikte yürüterek hafız oldular” dedi

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği’ni 1. olarak kazanan Yavuz Selim Karaman şunları söyledi: “İmam Hatip okulları her konuda güzel yanları bulunan bir eğitim alanı. Kartal Anadolu İHL’de hazırlıkla beraber 5 yıl okuduk. YKS sınavına okulun kursuyla hazırlandık. Arkadaşlarımızla uyumlu çalıştık. Tatlı rekabet oldu fakat birbirimizi geçme hırsında değildik. Birbirimize destek olarak başardık.

Exit mobile version