SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Keskin,basın mensupları ile bir yılını değerlendirdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, görevinin birinci yılında ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek bir yılın değerlendirmesini yaptı.

 

29 Mart 2009 yerel seçimlerinin üzerinden tam bir yıl geçti. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, bir yılda hayata geçirilen projeleri, hizmetleri değerlendirmek, gelecek yıllar için planlanan çalışmaları anlatmak adına ulusal ve yerel basın mensuplarıyla düzenlenen toplantılarda bir araya geldi.

 

Gündemde mülkiyet çalışmaları vardı

30 Mart akşamı yerel basın, ertesi günün sabahı ise ulusal basın mensuplarıyla düzenlenen toplantılarda buluşan Keskin, geçen bir yıldaki çalışmaları detaylandırdı, Sultanbeyli’nin tarihini, yapısal eksikliklerinin giderilmesiyle alakalı projeleri, sosyal ve kültürel faaliyetleri, ilçenin bilinen algısının tazelenmesi yönünde yapılan çalışmaları anlattı. Keskin, “21. yılına girmiş bir belediyeyiz ve biz göreve geldiğimizden beri tam bir yıl geçti. Hızlı bir gelişim sürecinden geçen ilçemizde, göreve geldiğimiz günden itibaren önce acil çözüm bekleyen sorunlara eğildik.” dedi ve mülkiyet probleminin çözümünün, öncelikli çalışmaları arasında olduğunu ekledi. “Sultanbeyli kamuoyunda orman alanı talan edilmiş, hazine arazisi işgal edilmiş bir yer olarak biliniyor. Biz bu yanlış bilginin düzeltilmesi için çalışıyoruz ve bulunduğumuz her ortamda bunu anlatıyoruz. Sultanbeyli, tapu sahipleriyle alakalı sorunları olan bir ilçe. Yani Türkiye’de bir benzeri olmayan bir sorunla karşı karşıyayız. Ancak bu sorun yakın zamanda yaptığımız görüşmelerle çözüme kavuşacak” diyen Keskin, mülkiyet probleminin gelişime en büyük engeli teşkil ettiğini ifade etti. Keskin, 1 / 5 binlik planlarla başlayan sürecin ilçenin tapularının hissedarlardan alınma işlemiyle devam edeceğini, bunun için gerekli kaynağın oluşturulduğunu anlattı. Mülkiyet sorununun çözümüyle Sultanbeyli’nin önünün açılacağını söyleyen Keskin, “Sultanbeyli, yılların sorunu olan bu meseleyi aştığında geleceğine güvenle bakan bir ilçe olacak.” dedi.

Kaçak yapıyla mücadele…

Başkan Keskin, kaçak yapılarla göreve geldiği ilk günden itibaren ciddi anlamda mücadele ettiğini anlattı ve “Vatandaşlarımızdan ilk zamanlar tepkiler alsak da, biz hem kaçak yapıya göz yumup hem de mülkiyet sorununun çözmenin mümkün olmadığını biliyoruz. Bir yandan sorunu çözmek için resmi çabalarımızı sürdürürken bir yandan da vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek için çalışıyoruz” dedi. Keskin yakın zamanda gerçekleştirilecek tiyatral gösterilerle bu konuyla alakalı eğitim çalışmaları yapılacağı müjdesini verdi.

“Mahalle gezileriyle eksiklikleri yerinde tespit ettik”

Keskin, bir yıllık süre içinde yaptıkları çalışmaları 15 mahalleyi, siyasi parti teşkilatlarını, dernekleri, resmi kurumları ve esnafı ziyaret edip vatandaşlarla istişare ederek gerçekleştirdiklerini anlattı. İnsan odaklı yönetim anlayışının gerektirdiği gibi, ilçe sorunlarını ve bu sorunlara çözümleri vatandaşlarla birlikte bulmaya çalıştıklarını söyledi.

20 yıllık özlem bitiyor.

20 yıldır çözüm bekleyen, 2 defa açılışı yapıldığı halde bir türlü hayata geçirilemeyen TEM Otoyolu giriş-çıkış projesi hakkında bilgi veren Keskin, “Kimsenin gerçekleşebileceğine inanmadığı bir projeyi hayata geçiriyoruz. Anadolu’dan İstanbul’a gelen vatandaşlarımız için büyük sıkıntılara sebep olan bu sorunu çözdüğümüzde insanımız artık ulaşım sıkıntısı yaşamayacak” dedi. İlçeye bir otogarın yapılıp yapılmayacağı konusunda sorulan sorulara ise “Yer tahsisi için yardımcı olmaya çalışıyoruz, ancak ilçe genelinde şubeler açmaları daha hızlı ve kolay bir çözüm olur” şeklinde cevap verdi.

Yepyeni projeler…

Bir yıl içinde Sultanbeyli’nin birçok yenilikle tanıştığını söyleyen Keskin, “İki yeni kültür merkeziyle Sultanbeyli bugüne kadar ilçede görülmemiş, birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ayrıca askerlik şubesi, hükümet konağı, karakol binaları gibi yapılar kısa zamanda ilçemize kazandırılarak ilçemizin çehresini değiştirecek” dedi. İstanbul’un en güzel rehabilitasyon merkezinin Sultanbeyli’de olduğunu da anlatan Keskin, “Başbakan Erdoğan’dan ödüllü projemiz İGEP kapsamında açılan Çocuk ve Gençlik Merkezi de diğer ilçelere örnek olacak bir çalışmadır” şeklinde konuştu.

Yeni yüz…

Bütün bu çalışmalarla tam anlamıyla bir gelişim sürecine giren Sultanbeyli’nin, bu süreci kurumsal çalışmalarıyla da hızlandırdığını anlatan Keskin, “İstanbul için son derece özel olan bir çiçeği biz logomuza taşıdık. Beğeniyle karşılanan yeni logomuzla kurumsal kimliğe bürünüp yolumuza devam ediyoruz” dedi. Sultanbeyli’nin bütün bu yapılanlardan fazlasını hak ettiğini söyleyen Keskin, “görevde olduğumuz sürece ilçemizi daha ileri seviyelere taşımak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]