Ahmet Şimşek Kolejinde 34. Ders yılı zili çaldı

Yayın: 15:41 - 09.09.2019
Güncelleme: 15:41 - 09.09.2019

Ahmet Şimşek Kolejinde ders zili çaldı, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı başladı.

Ahmet Şimşek Koleji’nde, velilerin de katılımıyla düzenlenen açılış töreninin ardından 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı başladı.Okulun konferans salonunda düzenlenen yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni saygı duruşuve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından, ellerinde bayraklar taşıyan anaokulu ve 1. Sınıf öğrencilerinin tören geçişleri ilgiyle izlendi. Okul Kurucusu Ahmet Şimşek törende yaptığı konuşmada sık sık Atatürk vurgusu yaparak;“Sevgili öğrenciler, Atatürk gençlere güveniyordu, bizde sizlere güveniyoruz. Yolunuz Atatürk’ün çizdiği yol olmalıdır.” dedi.

“Bu eğitim yuvası sizindir.”

Konuşmasında, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın ve 34. Kuruluş yılını kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ahmet Şimşek şunları söyledi; “Canımızdan çok sevdiğimiz sevgili öğrencilerimiz. 2019-2020 Eğitim öğretim yılı milletimize, Türk Milli Eğitimine ve hepimize hayırlı, uğurlu olsun. Bu güzel ve önemli günün sevincini, gururunu, mutluluğunu, heyecanını yaşayan sizler, eğitim kurumlarımızahoş geldiniz. Toplumumuza mal olmuş eğitim kurumlarımız 34. yıla başlamanın mutluluğunu ve gururunu da yaşamaktadır. Kurumumuz, memleketimize ve milletimize yararlı, beyinleri yüksek seviyede bilgi dolu insanlar yetiştirmenin azmi ve gayreti içerisinde çalışmaktadır. Sizler, bu kutsal eğitim kurumlarında yetişen şimşek gençlersiniz, göz kamaştırıyorsunuz. Değerli olduğunuzu bilin. Kendinizi değerli hissedeceğiniz bir yol daha var. O da, Atatürk prensiplerini anlamak ve takip etmektir. İnanıyorum ki hepiniz birer Atatürk gibi düşünecek ve O’nun yolunda yürüyerek bu vatanı kalkındıracaksınız. Yüce Atatürk siz gençlere güveniyordu. ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ diyerek çizdiği yolda yürümenizi istedi. Biz de sizlere güveniyoruz. Atatürk’ün yolunda yolunuz açık olsun. Sevgili öğrencilerimiz, bu eğitim yuvası sizindir. Spor ve eğitim komplekslerimiz, etkinlik kulüplerimiz, etütlerimiz, üniversiteye hazırlık kurslarımız sizler içindir. Bunlardan yararlanmayı ihmal etmeyin. Memleketinize, ailenize hayırlı insanlar olarak yetişin. Hepinizi kutluyor, başarılar ve sağlıklar diliyorum.”

Ahmet Şimşek İlkokul-Ortaokul Müdürü Hasan Töre ve Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Çağatay Topçuoğlu da, 2019-20 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini dilediler.

Exit mobile version