Sancaktepe’de Okullar Arası II. Satranç Turnuvası Ödül Töreni Yapıldı

Yayın: 06:08 - 02.04.2010
Güncelleme: 06:08 - 02.04.2010

Ev sahipliğini ve sponsorluğunu Sancaktepe Belediyesi’nin yaptığı Sancaktepe İlçesi Okullar arası II. Satranç Turnuvası sona erdi. Turnuva, Sancaktepe Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle yapıldı.Gerçekleştirilen turnuva finalleri sonunda derece alanlar için Samandıra Kültür Merkezinde ödül töreni düzenlendi. Geçen yıl ilki düzenlenen turnuvanın bu yıl 2.si düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrenciler 4 ayrı kategoride birbirleri ile mücadele etti. Yarışma; ümitler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisi şeklinde yapıldı. Turnuvanın konuğu ise Türkiye’nin dünya çapındaki satranç ustası Grand Master (büyük usta) Kıvanç Haznedaroğlu oldu.

 

Satranç Turnuvası’nın ilk günündeki açılışına, Sancaktepe Kaymakamı Necmettin Kalkan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ulucan, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Cankatar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Kıvanç Haznedaroğlu, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Turnuvanın ilk gününde açılış konuşmalarının ardından turnuvanın ilk hamlelerini protokol yaptı. Kaymakam, Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kıvanç Haznedaroğlu sembolik olarak satranç oynadılar.

Öğrenciler ve katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılanan turnuva bir hayli çekişmeli geçti. 1 gün sonra finallerin oynandığı turnuvada başarı elde edenlere kupaları verildi

 Gerçekleştirilen Kupa Törenine, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcıları M. Ali Cankatar ve Yılmaz Ercan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Demirkol, Satranç Federasyonu İstanbul Temsilcisi Simten Kamber, Okul Müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Bu yıl 2.si düzenlenen turnuvaya 400 sporcu katıldı. 268 sporcu aynı anda yarıştı.  İlçe bazında gerçekleştirilen turnuvaya ilçede ki 39 okuldan 37’si katıldı. Turnuva sonunda 120 madalya 12 kupa dağıtıldı. 

 

Çetin Akça’nın koordinatörlüğünü yürüttüğü turnuvanın 2. gününde Hakemlere, öğretmenlere, antrenörlere satranç takımı hediye edildi. Okul öğretmenlerine ve antrenörlere plaket verildi. Onur konuğu Kıvanç Haznedaroğlu’na plaket ve katılım belgesi sunuldu.

Sancaktepe Belediyesi desteğiyle ilçedeki okullarda 40 satranç dersliği kurulacak.

Exit mobile version