SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sancaktepe’de “Toprağına Sahip Çık” konulu seminer yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi doğaya duyarlı projeleri uygulamaya koyarken yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Geri dönüşüm projesi ile tüm ilçede yapılan seminerlerle beraber ev ve okullardaki atıkların ayrı toplaması için hazırlanan ve her sokağa yerleştirilen mavi konteynerlerle, kâğıt ve metal kutular ayrı ayrı toplanıyor. Ağaç mevsiminde dikilen yeni fidanlarla birlikte bazı etkinliklerde dağıtılan fidanlarla da halk, ağaç dikimine teşvik ediliyor. 

Çevre bilinci geliştirmeye yönelik yapılan çalışmadan birisi  Genco Erkal Kültür Merkezinde yapıldı. Tema Vakfı ile ortaklaşa gerçekleştirilen “ Toprağına Sahip Çık, Yaşamak İçin Yaşat” konulu seminer halk tarafından ilgiyle karşılandı.

Seminere Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kaymakam Necmettin Kalkan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ulucan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Belediye Başkan Yardımcıları, öğrenciler ve halk katıldı.

Tema Vakfı Eğitim Bölüm Başkanı Celal Ergün yaptığı konuşmada, 20.yüzyılın sonuna doğru insanların su kaynakları, çevre dengesi, küresel iklim değişikliği ve enerji kaynakları gibi konuları konuşmaya başladığını ifade etti.

Ormanların zarar görmesiyle toprak erozyonunun arttığına işaret eden Ergün, toprağın veriminin korunması gerektiğini anlattı.  “İnsanlar doğaya duyarlı olması gerekir. Çevre sorunlarının temelinde insan var. Doğal varlıkları hızla kullanıp bitiriyoruz. Bizden sonraki nesilleri düşündüğümüz söylenemez. Çıkarlar için doğal varlıklarımız yok ediliyor” dedi.   Toprağın veriminin korunması gerektiğini anlatan Ergün, rakamlarla Türkiye’de ve dünyada bilinçsiz  ve yanlış olarak kullanılan kaynakların yok olmaya doğru gittiğini, vurguladı.

Küresel iklim değişikliği ve küresel ısınma konusuna değinen Sevil İrengü’ de, buzulların erimeye başlamasının iklimin değiştiğinin bir kanıtı olduğunu dile getirdi. İrengü, küresel iklim değişimine karşı alınabilecek tedbirlerin başında ise yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmanın geldiğini söyledi. İrengü, erozyonla mücadele konunda bilinçli hareket edilmesini belirttikten sonra salonda bulunanlara hep bir ağızdan “Türkiye Çöl Olmasın “ sloganını söyletti.

Konuşmacılardan sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı İsmail Erdem yaptığı kısa konuşmada, “İlçemize 7 bin ağaç diktik. 60 bin adet çalı türü ağaç diktik. Geçen yıl 5 bin adet çam fidanı diktik. Bütün bunlar çevreye olan duyarlılığımızdan kaynaklanıyor. Çevre varsa insan var, çevre yoksa insan da yok demektir” dedi.

Seminer sonrası Belediye Başkanı İsmail Erdem konuşmacılara çiçek takdim ederken, Tema Vakfı yetkileri de desteklerinden dolayı teşekkür belgesi sundu.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio