Sancaktepe, “Sigarayla mücadeleye devam” diyor

Yayın: 06:26 - 02.04.2010
Güncelleme: 06:26 - 02.04.2010

Sancaktepe’de sigarayla mücadele kapsamında her geçen gün yeni etkinlikler yapılıyor. Sigaranın halk sağlığına zararları ve oluşturduğu ekonomik kayba dikkati çekmek amacıyla yapılan çalışmalar, değişik şeklide gerçekleştiriliyor. Konun önemine binaen üzerinde dikkatle durulduğu ve bu konuda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten yetkililer, çalışmalara halkın olumlu yaklaşımının kendilerini yeni çalışmalara sevk ettiğini belirtiyor.

Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepe Kaymakamlığı ve Kocaeli Üniversitesinin birlikte yürüttüğü ‘Haydi Sancaktepeli Sen de Bırakabilirsin’ kampanyası kapsamında yeni bir çalışma olarak stand aktivitesi düzenlendi.

İlki Samandıra meydanda, ikincisi Sarıgazi meydanda yapılan aktiviteye Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Füsun Yıldız katıldı. Aktivitede sigara içen ve bırakmak isteyen kişilerin karbonmonoksit ölçüm cihazı ile karbonmonoksit seviyeleri ölçülerek doktorlarımız tarafından bağımlılık düzeyleri tespit edildi.

Gün boyu süren çalışmada, vatandaşlar sigara bırakma konusunda bilgilendirilerek Samandıra’daki Sigara Bırakma Merkezine yönlendirildi. Her iki aktivitede toplam 300 kişinin ölçümü yapıldı.

Kısa bir süre önce açılışı yapılan “Sigara Bırakma  Merkez”inde isteyen vatandaşlara sigarayı bırakma konusunda doktor gözetiminde yardımcı olunuyor. “Sigara Bırakma Merkezi” Samandıra belediyesi ek binasında çalışmalarını yürütüyor.

Etkinlik kapsamında halkın dikkatini çekmek amaçlı düşünülen maskotlu çalışmaya vatandaşların ilginsin yoğun olduğu gözlemlendi.

Exit mobile version