Türk Ve İspanyol Dans Toplulukları, Kartallıları Büyüledi

Yayın: 11:33 - 16.07.2009
Güncelleme: 11:33 - 16.07.2009

Kartal Belediyesi ve Kartal Folklor Kulübü’nce Türk-İspanyol Kültür Günü kutlamaları nedeniyle düzenlenen gecede, her iki ülkenin halk dansları toplulukları hünerlerini  sergilediler. Gecenin sonunda Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz, konuk İspanya halk dansları topluluğunu Kartal’da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek bu gecenin, iki ülke arasındaki kültür, dayanışma, dostluk ve kardeşlik bağlarının artmasına katkı sağlayacağını söyledi. Başkan konuk topluluğa gecenin anısına bir plaket sundu.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen kültür gecesinde, İspanya’nın Extramadura Bölgesi Badajoz Şehri’nden gelen 40 Kişilik dans topluluğu, ülkelerinin yöresel giysileri içinde değişik danslardan oluşan bir gösteri sundu. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz ve ilçe protokolünün de hazır bulunduğu yüzlerce davetli tarafından her bir gösterisi ayakta alkışlanan konuk topluluk üyeleri, Kartal’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söylediler.

 

İspanya kültürünün değişik motiflerinin sergilendiği gecede, topluluğa İspanyol enstrümanları çalan müzisyenler eşlik edince, Kartal’da adeta bir İspanyol rüzgarı esti. İzleyicilerin gösteriye alkışlarıyla tempo tuttuğu grup gösteri bitiminde yerlerini, Kartal Folklor Kulübü Halk Dansları Topluluğuna bıraktı. Yöresel giysiler içindeki kulüp de, değişik yörelerden dansları başarıyla sergiledi.

 

Dansların ardından tek kişilik sema gösterisi ve Kafkas Halk oyunları grubunun en küçük üyesi 8 yaşındaki minik Hazal’ın yaptığı dans gösterisi, Başkan Öz ve eşini adeta büyüledi. Gösterilerin bitiminde her iki ülkenin toplulukları uzun süre alkışlandı.

 

Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, gecenin sonunda yaptığı konuşmada “İspanya’nın benim hayatımda çok özel bir yeri var. Çünkü Barselona’ya gittiğimde hayalimdeki Kartal’ı da orada görmüştüm. Kartal’ı da Barselona gibi dünyanın en gelişmiş ve modern kentlerinden biri yapmak istiyorum. Türk-İspanyol kültürel iletişimlerinin devam etmesi dileğiyle ekip yöneticisine teşekkür ediyorum. Daha sonraki yıllarda kendilerini yine Kartal’da görmek istiyoruz” dedi. Başkan Öz’ün tercümanlığını eşi Feray Öz yaparken konuk heyetin kaptanına plaketi Başkan Öz verdi.  Tüm dansçıları tek tek tebrik eden Başkan Öz’e Kartal Folklor Kulübü Başkanı Kazım Karadağ da katkılarından dolayı bir plaket verdi. Başkan da bu plaketi Kartal Belediyesi ve çalışanları adına kabul etti. İspanya heyeti de ülkelerine ait bir plaket ve çeşitli hediyeleri başkana vererek teşekkür etti.

Exit mobile version