SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal’da Kadın Ürünleri Pazarı açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi kadınları sosyal hayata katmaya dönük çalışmalarına bir yenisini ekledi. Kadınlara küçük ölçekli kredi verilmesi, Kadın Danışma Merkezi, meslek edindirme kursları, yeni kreş çalışmalarından sonra Kartal Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) işbirliğiyle hayata geçirilen Kadın Ürünleri Pazarı düzenlenen törenle açıldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, (KEDV) Genel Başkanı Şengül Akçar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı, CHP Parti Meclisi Üyesi Begüm Yavuz ve Hüsniye Kaya’nın, el emeğinden yapılmış kurdeleyi kesmesi ile açılışı yapılan pazar yurttaşların hizmetine girdi.

Açılış töreninden sonra bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, uzun süren bir planlama süreci ve emekten sonra bugün bu noktaya geldik dedi. Başkan Öz projede Kartal Belediyesi ile Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfının ortak katkıları olduğunu belirtti. Başkan Öz sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçim meydanında dedik ki; Kartal’da kadınlarımızı ekonomik bağımsızlığına ulaştıralım. Her mahallede açacağımız kreşlerle de onların çocuklarını düşünmeden sosyal hayata katılmalarını sağlayalım. Kadınlarımızın ekonomik bağımsızlığını elde etmeleri doğrultusunda önümüzdeki günlerde ilk olarak Uğur Mumcu’da, ardından Atalar’da kreşlerimizi açacağız. Kartallı kadınların çocuklarını bırakabilecekleri kreşleri açarak, iş yaşamına katılan kadının çocuğunu düşünmemesini sağlamak için planladığımız noktadan bu noktaya geldik. Kartallı kadınlara dönük projelerimizi sürdüreceğiz.”  

Törende bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, kadının aydınlığını yükseltecek bu gibi projelerde emeği geçenlere teşekkür ederek, sosyal hayatta kadının önemine değindi.

 Krizde en ağır mücadeleyi veren ve hem ekonomik hem de psikolojik olarak ezilenlerin kadınlar olduğunu vurgulayan Tamaylıgil, bu gibi proje ve örneklerin kadın haklarına bakışa ışık tutmasını diledi. Ülkede yaş ortalamasının 28 ve nüfusun yarısının kadın olduğunu belirten Tamaylıgil “Ekonomik olarak güçlerini kullanıp bizi yönlendirmeye çalışan ülkeler olabilir. 1920’de cevabını kadınların gücü ile aldılar. İki binden sonrada kadınların gücü ile alacaklardır. Kadınların gücü hiç bitmeyecek. Şu an burada olduğu gibi Kadın Dostu Belediyecilik ile yaşadığımız bu günler, çok kısa zamanda kadın dostu iktidarlarla Türkiye’ye aydınlık getirecektir” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Tüm kadınların el emeği göz nurunu değerlendirilen bu pazarın açılışından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden  Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı ise konuşmasında, kadınların boş zamanlarında yaptıklarını çeyizlere attıklarını ve oralarda çürümeye bıraktıklarını söyleyerek “Bu pazarın açılmasıyla bu ürünlerin satışı ile kadınların, hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Kadın ürünleri pazarını gezen Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Bihlun Tamaylıgil, Begüm Yavuz ve diğer katılımcılar kadınların el emekleri ile yaptıkları ürünler hakkında bilgi aldılar. Pazarda stant açan bütün kadınlar ile tokalaşarak sohbet eden Tamaylıgil ve Öz, beğendikleri ürünlerden satın aldı. Açılışa ayrıca Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de katıldı.

 Elif Kramer’in sunuculuğunu yaptığı ve Züleyha’nın etnik dillerde Livaneli şarkılarını seslendirdiği açılışta ayrıca, Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Halk Dansları Topluluğu ve Deniz Çelik ile Anadolu Geleneksel Halk Dansları Topluluğu katılanlara görsel şölen sergiledi. Konservatuar öğrencileri ve genç sanatçılar tarafından düzenlenen konserler ile devam eden açılış programı, çocuklara yönelik sanatsal faaliyet ve moda-tasarım söyleşileri ile son buldu.

Dar gelirli kadınlar tarafından üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Pazar, haftanın iki günü vatandaşların hizmetine açık olacak. Perşembe ve Cumartesi günleri Kartal Ekolojik Pazar alanında 200 stanttan oluşan pazarda, kadınlar tarafından üretilen aksesuar, giyim, ev tekstili, takı, gıda, yemek ve çocuklar için oyuncaklar gibi çok geniş ürün yelpazesinin bulunduğu ürünlerin satışı yapılacak.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]